Terug

Stroopkoeken

Zelfgemaakte stroopkoeken, heerlijk bij een kop koffie of thee!

Makkelijk
(22) reviews

Ingrediënten

Koeken

  • 250 gram boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram ei
  • 450 gram Zeeuwse bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout

Kaneelstroop

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 35 gram slagroom
  • 35 gram Keukenstroop
  • 1 mespuntje kaneel
  • 110 gram boter

Bereidingswijze

Koeken

  • Meng de boter, de basterdsuiker en het ei door elkaar.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het zout toe.
  • Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte.
  • Steek cirkels uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koeken in circa 15 minuten af.

Kaneelstroop

  • Laat de suiker in kleine delen op middelhoog vuur karamelliseren.
  • Voeg steeds kleine beetjes toe, net zo lang tot alle suiker in karamel veranderd is.
  • Breng ondertussen de slagroom met de keukenstroop kort aan de kook en blus hier de karamel mee af.
  • Voeg vervolgens de kaneel en de boter toe.
  • Laat de stroop iets afkoelen, zodat deze de dikte van keukenstroop heeft.
  • Doe met een lepel een beetje stroop op een koekje en leg hier een tweede koekje bovenop.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.