Terug

Verschrikkelijke Ikke verjaardagstaart

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Expert
(12) reviews

Ingrediënten

Regenboogbiscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel citroenextract
  • 90 gram bloem
  • 90 gram aardappelzetmeel
  • kleurstof

Chocoladecake en cupcake

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 9 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel sinaasappelextract
  • 100 gram bloem
  • 100 gram aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuf zout

Witte chocoladecrème

  • 50 milliliter gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 200 milliliter melk
  • 200 milliliter witte chocolade
  • 250 gram boter

Pure chocoladeganache

  • 400 milliliter slagroom
  • 400 gram pure chocolade

Samenstellen

  • 1000 gram rolfondant met vanillesmaak
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet vijf bakvormpjes van 11 centimeter in.
  • Vet een halve bolvormige bakvorm van 11 centimeter in.
  • Vet een vierkante bakvorm met een diameter van 24 centimeter in.
  • Zet een cupcakevorm klaar.
  • Zet zes kommetjes klaar.
  • Leg kleurstoffen klaar in de kleuren paars, blauw, groen, geel, oranje, rood, zwart en bruin.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.

Regenboogbiscuit

  • Klop eieren met suiker, vanillesuiker en citroenextract in een keukenmachine luchtig.
  • Zeef bloem, zetmeel en zout boven een beslagkom, meng met een vork door elkaar en spatel door het eimengsel tot een egaal beslag.
  • Schep in ieder kommetjes 100 gram beslag. Breng alle zes de beslagjes op kleur met de kleurstoffen.
  • Doe het rode beslag in de bolvormige bakvorm.
  • Verdeel de rest van het beslag over de vijf kleine bakvormen.
  • Bak de cakes in 30 tot 40 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.

Chocoladecake en cupcake

  • Smelt chocolade au bain-marie.
  • Voeg boter toe en laat smelten. Roer goed door met een spatel tot een egale saus.
  • Klop eiwitten samen met suiker luchtig. Voeg vanille- en sinaasappelextract toe en klop goed door.
  • Zeef bloem, zetmeel, gist en zout boven een beslagkom. Meng goed met een vork. Voeg toe aan eimengsel en klop 5 minuten tot een egaal beslag.
  • Spatel chocoladeboter rustig door het beslag.
  • Vul de cupcakevorm en de vierkante bakvorm met het chocoladebeslag.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Houdt de cupcake in de gaten, deze is na circa 20 minuten klaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Witte chocoladecrème

  • Schenk gecondenseerde melk in een beslagkom.
  • Zeef het zetmeel boven de beslagkom en roer door de gecondenseerde melk.
  • Warm melk op in een pannetje op laag vuur.
  • Giet bij de gecondenseerde melk en roer goed door.
  • Schenk het mengsel terug in de pan en brengen aan de kook tot het ingedikt is.
  • Voeg witte chocolade toe en laat smelten. Roer goed door tot een egale room. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop boter luchtig in een keukenmachine. Voeg witte chocoladeroom toe en klop tot een egale botercrème. Doe in een spuitzak.

Pure chocoladeganache

  • Doe slagroom in een pan met dikke bodem en breng op laag vuur tot het kookpunt.
  • Breek chocolade in stukken in een beslagkom.
  • Giet warme slagroom bij de chocolade. Laat de chocolade smelten. Roer goed door en laat koud worden in de koeling.
  • Klop de koude ganache op met een mixer en doe in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd de gekleurde cakes op gelijke hoogte.
  • Leg een cake klaar op de werkbank. Bedek de cake met een laagje witte chocoladecrème en leg de volgende cake erop. Herhaal met alle platte cakes.
  • Plaats als laatste de bolvormige cake op de taart.
  • Smeer de volledige cake in met een laagje witte chocoladecrème, maar houdt een beetje botercrème over voor de cupcake. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
  • Doe overige botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit een toefje op de cupcake.
  • Verdeel fondant in twee grote en drie kleine delen. Breng een groot stuk fondant op kleur met geel, en het andere grote deel met blauwe kleurstof.
  • Kleur een klein stukje fondant met groene kleurstof en houdt een klein stukje wit voor het oog. Maakt de rest van de fondant zwart.
  • Versier de cake tot een minion met de gekleurde fondant.
  • Snijd de randen van de chocoladecake recht.
  • Snijd vervolgens de hele cake, horizontaal, doormidden.
  • Smeer een laag chocoladeganache op een van de twee cakes en leg de andere cake erop.
  • Smeer de hele taart af met ganache en laat opstijven in de koelkast.
  • Meng poedersuiker en eiwit goed door elkaar tot een icing.
  • Leg de chocoladebodem op een serveerschaal.
  • Plaats de monion en cupcake op de chocoladecake.
  • Decoreer met de royal icing.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.