Terug

Vintage wedding cake

‘Ja, ik wil... TAART.’ Met zowel vanillebiscuit als chocoladebiscuit erin, voor elke gast wat wils. En iederéén houdt toch van van dulce de leche met chocolade- en bananenvulling?

Marjolein

Recept van
Marjolein

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Voorbereidingen

  • 1 blik dulce de leche (gecondenseerde melk)

Bananenvulling

  • 500 gram banaan (schoon)
  • 240 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 liter slagroom

Vanillebiscuit

  • 9 eieren
  • 270 gram poedersuiker
  • 225 gram bloem
  • 45 gram maïzena
  • snuf zout
  • vanillestokje

Chocoladebiscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram poedersuiker
  • 120 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 25 gram cacao
  • snuf zout

Botercrème

  • 340 gram melk
  • 60 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 300 gram poedersuiker
  • 0 vanillestokje
  • 1200 gram wit fondant
  • roze kleurstof
  • groene kleurstof

Geroosterde pecannoten

  • 300 gram pecannoten

Royal Icing

  • 300 gram poedersuiker
  • 30 gram eiwit
  • 1 citroen (sap)

Sugar lace

  • sugar lace (optioneel)

Taart opbouwen

  • witte pareltjes
  • glansspray
  • roze lint

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de gecondenseerde melk circa twee uur au bain-marie.

Bakgereedschap

  • keukenmachine met toebehoren
  • bakblikken (Ø 25, Ø 20, Ø 15 en Ø 10 centimeter)
  • deegroller
  • stempel in ruitvorm
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje plus opzetstuk voor royal icing
  • kwastjes
  • eetbare lijm
  • uitstekers voor bloemen
  • siliconenmat voor sierrandje
  • siliconen mat voor sugar lace
  • plaatje om crème af te koelen
  • fondantrolstok
  • plastic buisjes ter versteviging
  • dikke taartkartons

Bananenvulling

  • Week de gelatine in koud water.
  • Pureer de bananen samen met de suiker.
  • Verwarm het citroensap en los hierin de gelatine op.
  • Meng dit door het bananenmengsel.
  • Klop de slagroom stijf – spatel die door het bananenmengsel.

Vanillebiscuit

  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Meng de bloem, het zout en de maïzena.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel. Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.

Chocoladebiscuit

  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Meng de bloem, het zout, de cacao en de maïzena.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel.
  • Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.

Botercrème

  • Meng bloem met melk.
  • Schenk het mengsel door een zeef in de pan; verwarm het en voeg het vanillestokje toe.
  • Breng het mengsel aan de kook – blijf constant roeren.
  • Wanneer de substantie dikker wordt: schenk deze uit over het afkoelplaatje en dek hem met folie. Laten afkoelen.
  • Klop de boter met poedersuiker wit romig en voeg in gedeeltes het bloem-melkmengsel toe.

Geroosterde pecannoten

  • Rooster de pecannoten.

Royal Icing

  • Meng de ingrediënten en stort in een spuitzak met klein spuitmondje.

Sugar lace

  • Kneed de sugar lace tot het zacht is en strijk uit over de mal. Laat 4 minuten drogen en haal de decoratie voorzichtig uit de vorm. (Sugar lace kan vervangen worden door fondantversieringen.)

Taart opbouwen

  • Zaag de biscuits in gelijke lagen.
  • Breng op de buitenste rand een ring botercrème aan.
  • Vul de binnenkant met bananenroom.
  • Bestrijk de andere laag met de dulce de leche en verdeel hier wat pecannoten over.
  • Verstevig met 3 op maakt geknipte buisjes per laag.
  • Strijk de buitenkant af met botercrème.
  • Bekleed alle lagen met rolfondant.
  • Decoreer elke laag op een andere manier.
  • Stapel ze op en werk af met het sugar lace.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.