E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wafeltjes met mokkavulling

De smaak van mokka, wie is er niet dol op? Zeker in combinatie met deze krokante wafeltjes is het niet te weerstaan.

Koekjes
(7) reviews

Ingrediënten

Wafeltjes (circa 20 stuks)

  • 240 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram ei
  • 1 mespuntje zout
  • 125 gram bloem

Vulling

  • 100 gram slagroom
  • 3 theelepel oploskoffie
  • 150 gram melk chocolade
  • 30 gram boter

Garnering

  • 1 pakje pure chocolade hagelslag

Bereidingswijze

Wafeltjes (circa 20 stuks)

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de suiker met de eieren en het zout.
  • Voeg de bloem toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Leg kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg hierbij voor voldoende tussenruimte.
  • Bak de wafeltjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Rol de wafeltjes op als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen.

Vulling

  • Breng de slagroom met de oploskoffie aan de kook en giet deze op de melkchocolade.
  • Roer tot een gladde ganache.
  • Voeg de boter toe en roer deze er doorheen.
  • Laat de ganache afkoelen tot deze spuitbaar is.
  • Doe de ganache in een spuitzak en vul de wafeltjes.
  • Zorg ervoor dat de vulling iets uitsteekt.

Garnering

  • Dip de uiteindes van de wafeltjes in de hagelslag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.