E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zandkoekjes

Heel lekker en zo klaar: zandkoekjes. Varieer met de smaak door er lekkere ingrediënten aan toe te voegen of versier ze met royal icing.

Georges

Recept van
Georges

Koekjes
(76) reviews

Ingrediënten

Zandkoekjes

  • 125 gram zachte boter
  • 90 gram poedersuiker
  • zout
  • 125 gram bloem
  • 1 citroen (rasp)

Bereidingswijze

Zo maak je zandkoekjes

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een soepel deegje. Kneed het eventueel even door met de hand.
  • Pak het deeg in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er mooie vormpjes uit.
  • Leg op de beklede bakplaat.
  • Bak de zandkoekjes in 15 minuten mooi bruin.

Waarom heten zandkoekjes zo?

Zandkoekjes doen een beetje denken aan de koekjes die je vroeger misschien maakte in de zandbak, maar niets is minder waar. De naam heeft simpelweg te maken met de kruimelige textuur en de kleur van de koekjes.

Nog meer koekjes bakken?

Koekjes maken met koekjescollege van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.