E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4 lekkere variaties op een ijskoffie

Er gaat niets boven een verkoelende ijskoffie op een zomerse dag. Maar je hoeft natuurlijk niet elke dag hetzelfde recept te gebruiken. We zetten vier van onze favorieten op een rijtje!

IJskoffie

Wanneer de temperaturen flink oplopen is het heerlijk om te genieten van de koele versie van je dagelijkse kopje koffie. Maar er bestaan natuurlijk heel veel variaties op de ijskoffie. We zetten een aantal favorieten op een rijtje.

Een romige ijskoffie frappuccino

Een frappuccino is eigenlijk gewoon ijskoffie of een ijscappuccino, maar dan mix je ‘m tot een romig geheel! Deze combi van melk, ijs en koffie is een cadeautje voor milkshakeliefhebbers. Houd je van een zoeter drankje? Dan kun je er ook nog siroop doorheen mengen. Een rietje erin, een zonnetje erbij en je dag kan niet meer stuk.

Zo maak je het

Dalgona koffie

Dalgona koffie is een ijskoffie die afkomstig is uit Zuid-Korea. Je maakt hem met een koffiecrème in combinatie met melk en ijsklontjes.

  • Klop 3 eetlepels oploskoffie, met 4 eetlepels suiker en 2 eetlepels heet water. Je zult zien dat er een lekkere crème ontstaat.
  • Doe ijsblokjes en melk in een glas en doe er tot slot de koffiecrème bovenop.
  • Rietje erin en smullen maar!

Slush

Dat is toch dat enorme zoete knalroze ijs dat je op de kermis tegenkomt? Ja! Maar je kunt ook hele lekkere andere varianten maken van slush. Bijvoorbeeld door er koffie doorheen te mengen of vers fruit. Dan wordt dat chemische ijsje opeens véél lekkerder. Je maakt slush door ijsklontjes heel fijn te malen in de blender. Voeg daar bijvoorbeeld espresso aan toe.

Affogato Affogato

Dit is misschien wel de snelste ijskoffie die je kunt maken én je hebt er heel weinig voor nodig. Dit overheerlijke toetje komt uit Italië. Daar wordt het gegeten als dessert, maar je kunt het eten op elk moment van de dag.

Het recept

IJskoffie maken zonder ijs

IJskoffie zonder ijs klinkt misschien wat gek, maar het kan zeker. Handig wanneer je bijvoorbeeld geen ijs meer in huis hebt. Zet daarvoor koffie of espresso minimaal voor een uurtje in de koelkast. Wil je het nog sneller koud hebben? Zet de koffie daarvoor in een afgesloten bakje in de vriezer – daarvoor is een kwartiertje voldoende. Giet er een beetje (plantaardige) melk en eventueel een siroop doorheen en klaar is je ijskoffie.

Nog meer verfrissende drankjes:

4x de lekkerste drankjes voor de zomer 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.