E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Affogato: dit is het heerlijke toetje met ijs én koffie

Dit toetje wíl je proeven! Je maakt affogato met maar twee ingrediënten: ijs én koffie. Dat wordt genieten!

Affogato

Zit jij deze zomer ook aan de affogato? Dit overheerlijke toetje is (zoals je misschien wel hoort) afkomstig uit Italië. Daar wordt het gegeten als dessert, maar je kunt het eten op elk moment van de dag. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, dus het is reuzemakkelijk te maken.

Zo maak je affogato

Dit heb je nodig:

  • Vanille ijs
  • Espresso

Zo maak je het:

  • Maak een espresso. Bijvoorbeeld in een kannetje, dat giet makkelijk.
  • Schep een bolletje ijs (of meer als je daar zin in hebt) in een leuk glaasje.
  • Giet dan de espresso over het ijs.
  • En tadaa: daar is je toetje! Het ziet er heel leuk uit en is klaar in een handomdraai: wat wil je nog meer?

Het leuke met affogato is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Strooi er bijvoorbeeld wat nootjes, sprinkels of stukjes cake overheen. Kies voor een ander ijssmaakje of giet er een beetje likeur doorheen.

Nog meer lekkere desserts:

10x gezonde toetjes

De lekkerste toetjes met aardbeien

Is het gezond om elke dag een toetje te eten? Je leest het in dit artikel van MAX Vandaag.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren