E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4 tips voor het maken van loempia’s

Een heerlijke snack op een feestje of tijdens het avondeten: loempia's. Heb je een frituurpan? Dan kun je ze ook zelf maken. We geven een aantal tips.

Loempia's

De oorsprong van de loempia’s

Loempia’s worden in het Engels ook wel springrolls genoemd. Die naam vindt zijn oorsprong duizenden jaren geleden. De eerste dag van de lente werd in het Chinese rijk gevierd met het eten van pannenkoekjes. Hoe verder je in de tijd komt, hoe luxer en gevulder de springrolls werden, tot hoe we ze nu kennen.

Hoe maak je een loempia?

Je maakt een beslag voor de flensjes en kiest van tevoren de vulling uit, bijvoorbeeld groentes en kip. Dat gaat er niet rauw in, maar bak je eventjes op in de pan. De flensjes moeten goed dun zijn, want daar vouw je de vulling in.

Robèrt laat je in deze video zien hoe je het beste zelf loempia’s kunt maken.

Bekijk het recept en de video

Hoe zorg je dat ze niet opengaan?

Robèrt heeft daar een handige manier voor. Houd een beetje beslag van de flensjes over en smeer dit met een kwastje op de uiteindes van de pannenkoekjes voordat je ze dichtvouwt. Je lijmt het als het ware dicht. Daarna kunnen ze zo de frituurpan in.

Hoe frituur je loempia’s?

Spring rolls worden lekker krokant doordat je ze frituurt. Frituur de loempia op 190 graden in circa 6 minuten per stuk aan beide kanten licht goudbruin. Je kan er drie tegelijk frituren. Haal het mandje eruit en leg dit juist op de loempia’s. Dan blijven ze op hun plek.

Chinees nieuwjaar

Het thema van deze week is Chinees Nieuwjaar. De bakkers gaan in de tent ook aan de slag met loempia’s. Benieuwd hoe ze dat afgaat?

Bekijk de aflevering op zondag 22 januari om 20.30u op NPO 1.

Of kijk het hier terug

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.