E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4 lekkere ontbijtjes voor Valentijnsdag

Verwen je Valentijn, kids, buurtjes, ouders of gewoon jezelf met een heerlijk ontbijt op Valentijnsdag. We zetten 4 ideeën voor je op een rijtje. Zo kun je zelf een lekker ontbijtje in elkaar knutselen!

Pannenkoekjes harten

De dag van de liefde: Valentijnsdag. En of die liefde nou voor je partner, je familielid, je kids of voor jezelf is; het is een goede reden om je uit te sloven in de keuken voor een lekker ontbijtje. We zetten een aantal Valentijn ontbijtjes voor je op een rijtje.

1. Valentijnsdag pannenkoekjes

Een heel gemakkelijk ontbijtje. Bak een aantal pannenkoekjes, bijvoorbeeld deze gezondere varianten met banaan, spinazie of bosbessen. Bak ze iets dikker en maak dan met een koekvorm een hartje van de pannenkoekjes. Je kunt ook in de pan al proberen een hartje te vormen met het beslag. Verdeel de pannenkoekjes over het bord, leg er wat aardbeien bij en het bord is een feestje. Nóg leuker: snijd de aardbeien ook in de vorm van hartjes.

2. Strawberry rolls knutselen

Rood is de kleur van de liefde. En daar past natuurlijk rood fruit bij. Deze strawberry roll is een variatie op de cinnamon roll of deze speculaas rolls. In plaats van kaneel of speculaas doe je er gemalen rood fruit, jam of stukjes aardbeien tussen. Even in de oven en smullen maar!

3. Een hart van croissantdeeg Hartcroissant

Heb je genoeg tijd? Bak dan deze prachtige croissants in de vorm van een hartje. Romantiek ten top! Zet deze harten met Valentijn op de ontbijttafel en je gaat het hart van je Valentijn zéker veroveren. Je kunt het deeg zelf maken, maar kant-en-klaar deeg is natuurlijk ook helemaal goed.

4. Ei muffins in de vorm van een hart

ei muffins

Deze muffins zijn gevuld met ei, in combinatie met verschillende groentes. Je bakt ze precies hetzelfde als ‘gewone muffins’, maar de bereiding gaat net even anders. Je leest hier hoe je dat doet. Wil je er een Valentijns versie van maken? Vul dan bakvormpjes in de vorm van hartjes in plaats van rondjes.

Meer ideeën voor Valentijnsdag

Geef een baksel cadeau

Meer Valentijnsdag ontbijt recepten?

Ontbijt op bed

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.