E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakbasis met Robèrt: de perfecte bavarois

Robèrt leert ons een basistechniek uit de bakwereld. Dit is het recept voor de perfecte bavarois die super luchtig is.

bavarois

Bavarois klinkt heel chique, maar het is niets meer dan een luchtige mousse gemaakt met slagroom, fruitpuree en gelatine. Je kunt het serveren als dessert in een glaasje of als vulling in een taart.  

Het belangrijkste is volgens Robèrt de slagroom. Deze moet niet te stevig geklopt zijn, maar de dikte hebben van yoghurt.  

 

https://youtube.com/shorts/bQUNBAHT4vg?si=5HPp93-0TYSTEKXp

 

Recept bavarois

Ingrediënten

  • 300 gram slagroom
  • 200 gram fruitpuree naar keuze
  • 50 gram suiker
  • 10 gram bladgelatine, geweekt in ruim koud water

Benodigdheden

  • keukenmachine met garde
  • steelpan
  • hittebestendige spatel
  • vorm naar keuze
  • spuitzak
  • paletmes

Bereiding

  • Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Meng een beetje van de fruitpuree en de gelatine (niet uitknijpen) in een steelpan en verwarm lichtjes tot de gelatine is opgelost.
  • Roer door de rest van de (koude) fruitpuree.
  • Pak de slagroom uit de koelkast.
  • Spatel nu de slagroom door de fruitpuree.
  • Doe de bavarois in een spuitzak en vul de vorm naar keuze met de bavarois. Strijk af met een paletmes en vries (eventueel) in.

Wat kun je maken met bavarois?

Charlotte Russe

Spiegelbolgebakje

Frambozen-bavaroiscake

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.