Terug

Spiegelbolgebakje

Robèrt maakt kleurige, bolvormige gebakjes: spiegelbolgebakjes. Ze glimmen je tegemoet en smaken nét zo zonnig als dat ze eruitzien.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Moeilijk
(38) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 90 gram bloem, gezeefd
  • 20 gram maïzena
  • 110 gram suiker
  • 150 gram eiwit
  • 100 gram eidooier

Passievruchtenbavarois

  • 70 gram suiker
  • 400 gram slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram passievruchten puree

Gelei

  • 125 gram glucose
  • 75 gram slagroom
  • 250 gram witte chocolade
  • 4 blaadjes gelatine
  • enkele druppels gele kleurstof
  • 250 gram blanke gelei (mengsel van gelatine en suiker)

Obliebeslag

  • 100 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram eiwit

Afwerken

  • 70 gram frambozen

Bereidingswijze

Keukengereedschap

  • Keukenmachine
  • 2 siliconenbolmatjes
  • Siliconenbakmat
  • Kartonnen steekfiguurtje voor obliebeslag
  • Bakpapier
  • Uitsteekvorm cirkel 6 centimeter
  • Uitsteekvorm cirkel 7 centimeter
  • Zeef
  • 2 (steel)pannen
  • Glazen mengkom

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en week de blaadjes gelatine (gelei en bavarois) in een bakje met koud water.

Biscuit

  • Klop op volle snelheid eiwit luchtig, voeg suiker toe en klop stevig. Volg met eidooiers en roer tot een luchtig mengsel.
  • Volg met bloem en maïzena en meng goed.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover.
  • Plaats de bakplaat 7 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven en bak het biscuitbeslag goudbruin en gaar.

Passievruchtenbavarois

  • Klop slagroom en suiker lobbig (yoghurtdikte).
  • Verwarm passievruchtenpuree in een pannetje tot 30 graden en laat de gelatine erin oplossen.
  • Spatel een derde deel van de slagroom door het passievruchtenmengsel, roer met een garde door en volg met de resterende slagroom.
  • Schenk de bavarois in een spuitzak.

Gelei

  • Meng slagroom met 40 gram water, glucose en de blanke gelei in een steelpan en breng aan de kook.
  • Voeg ondertussen chocolade en gelatine in de glaze mengkom.
  • Haal de pan van het vuur en giet de inhoud direct op de chocolade.
  • Voeg de gele kleurstof toe en meng goed.

Obliebeslag

  • Mix boter en poedersuiker in de keukenmachine zacht en romig. (Tip: koude boter kun je iets sneller zacht krijgen door met een föhn tegen de buitenkant van de mengkom te blazen.)
  • Volg met eiwit, laat iets oplossen en voeg bloem toe.
  • Draai tot een mooi, egaal beslag.
  • Pak een klein beetje beslag en smeer op een siliconenbakmat uit over het kartonnen steekfiguurtje.
  • Herhaal deze handeling tot er 6 figuurtjes op de bakmat liggen.
  • Bak de obliefiguurtje 5 minuten op 160 graden voor.
  • Haal de figuurtjes uit de oven, steek de kern met een kleine cirkel eruit en plaats de figuurtjes in de siliconenbolmat.
  • Plaats de figuurtjes terug in de oven en laat ze tot goudbruin bijkleuren.

Afwerken

  • Steek 6 grote en 6 kleine cirkels uit de biscuitplak.
  • Verdeel de bavarois vanuit de spuitzak over de siliconenbolmat.
  • Druk de kleine biscuitcirkels in het midden van de bavarois, zodat de randen iets omhoog komen en de bollen mooi opvullen met bavarois.
  • Vul de bollen nog iets aan met een beetje bavarois en volg met de grote biscuitcirkels.
  • Plaats de siliconenbolmat in de vriezer en laat opstijven.
  • Haal de bavaroisbolletjes uit de bolmat en doop deze in de gelei.
  • Draai ze voorzichtig om en decoreer de spiegelgebakjes met de obliekoekjes en de frambozen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.