E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken in de herfst: maak een rolcake boomstronk met chocolade

Als het buiten waait en regent blijven wij lekker binnen. Het is herfst! Tijd om de keuken in te duiken en te bakken met chocolade.

HHBK afl 3 Floris

Het thema van de derde aflevering van Heel Holland Bakt Kids: Herfst! De bakkertjes maken daarom een herfst boomstronk van chocolade, met echte herfstsmaken. De basis is een lekkere biscuitcake en de decoratie is ook eetbaar! Hier vind je alle recepten uit de aflevering.

Ik pronk met mijn boomstronk

Ik pronk met mijn boomstronk

Kaneel, koffie en chocolade: de ingrediënten van de boomstam van Hannah. Ze maakt paddenstoelen van frambozen en egels van marsepein. Als verrassing zit er zelfgemaakte karamel in de boomstam.

Naar het recept

Herfst boomstronk

Op zoek naar huis

Jur maakt een chocolade biscuitrol met een crumble van witte chocolade en tijm. In de rol zit een appelsalade en cremeux. De stronk is gedecoreerd met gebrande meringue, waardoor het op een berk lijkt. Een origineel idee volgens Robèrt!

Naar het recept

Boompje nooit genoeg

Boompje nooit genoeg

Floris maakt een herfstige boomstam van een pompoenbiscuit. De rol is gevuld met botercrème van pompoen (lekker!) en afgemaakt met chocoladeschotsen als boomschors. Hij maakt er mozaïekkoekjes bij ter decoratie.
Herfst vallende blaadjes

Naar het recept

Verrukkelijk vallende blaadjes

Sara kiest voor een kruidige smaak, namelijk chai. Daar kan je thee van maken, maar Sara gebruikt het voor de ganache en de vulling van de cake. De decoratie maakt ze van fondant en chocolade. Ze maakt elfenbankjes aan de zijkant door amandelschaafsel in de taart te steken.

Naar het recept

Herfst boomstronk

Kleine stouterd

Op Mira’s taart staan 3 kabouters, haar moeder, broertje en zijzelf. Haar moeder en Mira zijn opzoek naar haar broertje die zich heeft verstopt op het dak. Daar mag hij helemaal niet komen, daarom heet de taart kleine stouterd. Als herfstige smaak voegt ze gember toe in het biscuit en in de room.

Naar het recept

Meer inspiratie voor herfstrecepten?

Bakken met pompoen

Heerlijke herfstrecepten

Bakken met herfstsmaken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.