E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Heerlijke herfstrecepten

Zeg je herfst dan zeg je bakken. Daarom zetten we een aantal heerlijke typische herfstrecepten voor je op een rijtje. Ben jij al klaar voor de herfst?

Herfstige recepten

Een aantal ingrediënten passen precies bij de herfst: appels, peren, noten én natuurlijk pompoenen. Ze maken dat fijne, gezellige herfstgevoel helemaal compleet. Én deze herfstrecepten zorgen ook nog eens voor een heerlijke geur uit de oven. Wat wil je nog meer?

Kaneelbroodjes kaneelbroodjes

Lekker in elk seizoen, maar helemaal in de herfst door de fijne smaak van kaneel: cinnamon rolls. Heel gemakkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Wil je iets meer uitdaging? Maak dan het croissantdeeg zelf.

Het recept

Herfsttaartjes met noten en karamel

Deze taartjes van Robèrt zijn echt herfstig met de combinatie van noten en karamel. Zelf karamel maken is niet moeilijk, maar je moet wel goed opletten. Het kan gauw aanbranden, of de suiker kan kristalliseren. Meer trek? Je kunt ook een grotere variant maken van de taartjes.

Het recept

Vegan koekjes met tamme kastanjes Tamme kastanjes

Zeg je herfst, dan zeg je kastanjes. Wist je dat je daar ook lekker mee kunt bakken? Ze passen prima in lekkere herfstrecepten. Raap eerst de kastanjes en ga vervolgens aan de bak. We geven je een recept voor vegan koekjes met tamme kastanjes.

Welke kastanjes kun je eten?

Let er goed op dat je niet alle kastanjes kunt eten. Alleen tamme kastanjes kun je eten. Tamme kastanjes zijn te herkennen aan hun kleinere vorm, een puntje en hun stekelige omhulsel. Wilde kastanjes kun je niet eten. Die zijn helemaal rond en er zit er meestal maar 1 kastanje in de bolster (het omhulsel).

Het recept

Herfstig taartje

Is deze taart geen plaatje? Deze herfstige taart doet denken aan een fruitmand. Het zachte biscuit gecombineerd met frisse appel en zes kleine appeltjes met blaadjes van marsepein bovenop de taart. Mooi om te zien, lekker om te eten. Een echte fruittraktatie.

Het recept

Appeltaart 9 tips voor de perfecte appeltaart

Appeltaart kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Maar je hoeft echt niet altijd maar één recept te gebruiken. Er bestaan heel veel verschillende varianten. We geven je de lekkerste Heel Holland Bakt appeltaart recepten om zelf mee aan de bak te gaan.

De lekkerste Heel Holland Bakt appeltaart recepten

Pompoentaart én -koffie Pumpkin spice latte

Deze taart kan natuurlijk niet ontbreken tussen de herfst recepten. De pumpkin spice pompoentaart. Helemaal in de herfststemming komen? Maak dan ook de bekende pumpkin spice latte.

Pumpkin spice pompoentaart

Pumpkin spice latte

Herfstdecoraties

Tip: maak wat extra deeg en versier de bovenkant van je (pompoen) taart met herfstige taferelen. Bijvoorbeeld met bladeren, pompoenen of eikeltjes. Dat maakt de taart extra mooi!
Ook leuk: decoreer je taart met zelfgemaakte pompoenen van marsepein in verschillende kleuren. Leuk om te maken en ook nog eens erg lekker.

Zo doe je dat! 

Met dit artikel van MAX Vandaag maak je je huis helemaal herfstklaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.