E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bewaartips voor brood, eieren en kaas

Bewaar je eieren wel of niet in de koelkast? En hoe zorg je voor knapperig brood? Onze eigen Robèrt heeft handige bewaartips voor je.

stokbrood2-1920x1080

Brood in de koelkast?

Robèrt hoort weleens van mensen dat ze hun brood in de koelkast bewaren. Dat raadt hij echter af. Daar wordt het namelijk veel sneller oud door. En als je brood wil invriezen doe het dan in een papieren zak. Veel mensen doen het in plastic, maar dan blijft de korst niet knapperig.

Bewaartips kaas

Veel mensen bewaren kaas in de koelkast, maar wist je dat je kaas ook heel goed kunt invriezen? Het gaat dan wel om de ‘harde’ kazen. Jonge, jong belegen en Parmezaanse kaas kun je prima in de vriezer kwijt. Je kunt de kaas eventueel in blokjes snijden of raspen. Verpak het in plastic folie en vervolgens in een diepvrieszak of -bakje. Het plasticfolie is een extra bescherming voor het moment dat je het ontdooit, dan brokkelt het niet af door het temperatuurverschil. De kaas is tot wel 8 maanden houdbaar in de vriezer. Bekijk het recept voor Robèrts kaasdip met (restjes) kaas.

Ei in of buiten de koelkast bewaren?

Moet een ei nou in de koelkast of er buiten bewaard worden? Volgens Robèrt is het in principe allebei goed, maar als je eieren uit de koeling in de supermarkt koopt, condenseren ze als ze op kamertemperatuur komen en zijn ze eerder aan bederf onderhevig. In de bakkerij van Robèrt worden eieren zowel in de koeling als erbuiten bewaard. Het ligt er net aan voor welke toepassing je ze nodig hebt. Koude eieren laten zich beter scheiden en eieren op kamertemperatuur laten zich beter opkloppen.

Zo krijg je knapperig stokbrood

Veel mensen doen water op stokbrood voordat ze het in de oven doen, maar dat moet je volgens Robèrt nou nét niet doen. Daar wordt het namelijk slap van. Stokbrood moet je kort en hevig bakken. Zo heet als mogelijk. Daar krijgt het vanzelf een mooie kleur van. U moet het stokbrood er alleen op tijd weer uithalen, zodat het niet aanbrandt.

Bewaartips voor je baksels

Meer bewaartips? Zo bewaar je taart, cake, brownies, koekjesdeeg en koek het beste.

Bekijk bewaartips

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.