E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Boeken bakken voor de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerende campagne om Nederlandse kinderboeken onder de aandacht te brengen. Een leesfeestje voor alle kinderen in Nederland en daar hoort natuurlijk ook wat lekkers bij!

Koekboek

Wat past er nou beter bij de Kinderboekenweek dan een eetbaar boek? Als spektakelstuk maken de bakkertjes in seizoen 4 van Heel Holland Bakt Kids een boek van koek. Het boek bestaat uit een cake en een lekkere vulling.

Wat is het thema van de Kinderboekenweek?

Van woensdag 4 oktober tot zondag 15 oktober 2023 staat de Kinderboekenweek in het teken van het thema ‘Bij mij thuis’. Kinderen kunnen een boek uitzoeken om te lezen en krijgen daarbij het Kinderboekenweekgeschenk. De bakkers in de HHB kids-tent gingen ook aan de slag met boeken, maar dan gemaakt van koek én hun eigen verhalen. Ook aan de slag met een koekboek? Bekijk hier de recepten.

Lieve’s tovenarij

Een nanny die door de blauwe lucht vliegt, daar gaat het verhaal van Lieve over. De jury vindt de lucht erg mooi gelukt. Hij wordt gemaakt van gemberkoek met citroen, lekker pittig en fris!

Naar het recept

Hannah Hoogvlieger

Hannah maakt haar koekboek over haar reis naar Zweinstein, de school van Harry Potter. Daar wordt ze heel goed in zwerkbal. De kaft van haar boek is gemaakt van een heerlijke kruidkoek.

Naar het recept

Jur op zoek naar Robèrt Kinderboekenweek

Jur maakt een boek speciaal voor Janny. In zijn verhaal gaat hij namelijk op zoek naar Robèrt samen met het hondje van Janny. Nhaan mocht ook zelf mee jureren. Als ze ging kwispelen, dan was het lekker. Koek geslaagd!

Naar het recept

Avonturen van Mira

In de eerste aflevering maakt Mira een taart over haarzelf. Ze gaat als ster op avontuur in de zee, waar ze met een dolfijn zwemt naar verschillende eilanden. De binnenkant is een red velvet cake, omdat ze die zelf heel erg lekker vindt.

Naar het recept

Sara’s baktips

Sara vindt het leuk om te bakken en haar recepten met anderen te delen. Daarom maakt zij in de eerste aflevering haar eigen koekboek met baktips.

Naar het recept

Floris proeft Oceanië

Floris maakt een groen boek dat hij kleurt met spinazie. Dat vindt Robèrt erg leuk en origineel. Het verhaal van Floris gaat over een gestolen recept. Hij is degene die het recept terug moet vinden…

Naar het recept

Nog meer boeken bakken?

Een kist vol (eetbare) boeken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.