E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Boter zacht maken: zo doe je dat!

Soms heb je voor een recept zachte boter nodig, maar komt jouw boter net uit de koelkast. Op deze manieren komt je boter sneller op een goede temperatuur.

Boter

Boter moet je vaak op kamertemperatuur toevoegen aan je recepten. Dit om te voorkomen dat je botercrème bijvoorbeeld gaat schiften. Ben je toch vergeten je boter uit de koelkast te halen voor het bakken? Dan helpen deze tips de boter zacht te maken.

1. Snijd de boter in stukjes

Het lijkt misschien aanlokkelijk om de boter in de magnetron te doen, maar voor je het weet heb je dan een plasje gesmolten boter. Een betere manier is om de boter in stukjes te snijden.  Daarmee wordt het sneller smeerbaar én beter op temperatuur voor je baksels. Soms staat dit ook al vermeld in je recept.

2. Raspen

De boter raspen is ook een handige manier om de boter te verzachten. Met de kaasschaaf maak je overigens ook heel gemakkelijk plakjes boter voor op je brood. Vaak een stuk handiger dan met een mes.

3. Rollen maar!

Deze methode lijkt een beetje op het maken van bladerdeeg. Leg de boter tussen 2 bakpapiertjes en sla erop met een deegroller.

4. Een scheutje melk

Giet een beetje lauwe melk bij de boter, zodat het zachter wordt. Let er natuurlijk wel op dat het niets verandert aan de smaak van je baksel.

Ook handig:

Tips voor beginnende bakkers

9 tips voor perfecte koekjes

Bewaartips voor je bakvullingen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.