E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf bladerdeeg maken doe je zo!

Vouwen, toeren, terugkoelen en herhalen. Het lijkt een hele klus om zelf bladerdeeg te maken. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, valt het reuze mee. Bovendien is zelfgemaakt deeg natuurlijk een stuk lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan!

Robèrt laat in deze video de Hollandse methode van bladerdeeg zien. Dit wordt ook wel snel bladerdeeg genoemd. Hierbij gebruik je gelijke delen bloem en boter die je direct met elkaar mengt. Hoewel je het deeg wel moet toeren, heb je voor deze variant geen toerboter nodig.

Wat maak je van bladerdeeg?

Zoals je ziet, is het zelf maken niet heel lastig. Het kost alleen wel wat tijd, omdat het deeg tussendoor steeds moet terugkoelen. Daarom is het handig om in een keer een grote hoeveelheid te maken, zodat je altijd wat op voorraad hebt. Bladerdeeg kun je in de vriezer bewaren.

Wat maak je er dan uiteindelijk mee? Millefeuilles, saucijzenbroodjes, krakelingen, kaasvlinders of appelflappen bijvoorbeeld.

Maak Millefeuilles Oosterse saucijzenbroodjes Appelflappen maken

Lekker die laagjes

Deeg dat bestaat uit verschillende laagjes, zoals bladerdeeg, croissantdeeg of brioche feuilletée deeg kun je heel eenvoudig op een leuke manier knopen of vlechten voor een spectaculair resultaat. Robèrt laat je in deze video 3 knooptechnieken zien voor laagjesdeeg.

3x knooptechnieken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.