E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je je eigen cakepops

Cakepops zijn kleine versierde bolletjes op een stokje die er super vrolijk uitzien! Met dit recept maak je makkelijk je eigen cake pop variatie, zonder speciale vormen of machines.

cakepop-1920x1080

Cake pops zien er super spectaculair uit. Met dit recept maak je ze in een handomdraai! Je kunt ze naar wens decoreren en aanpassen naar een thema of bijzondere gelegenheid. Maak ze bijvoorbeeld voor kerst, een geboorte of een thema-feestje. Ook leuk om te verkopen voor een goed doel of op de vrijmarkt!

Hoe maak je cake pops?

Je kunt ze op verschillende manieren maken, er zijn variaties voor de kleine bakker, de beginnende bakker en de gevorderde bakker. Wist je dat er ook een speciale cakepop maker bestaat? Die lijkt op een wafelijzer, speciaal voor het maken van de kleine ronde cakebolletjes. Verder zijn er ook siliconen bakvormen te koop. Handig, maar zeker niet noodzakelijk als je aan de bak gaat.

Cake bolletjes

In dit recept maak je de cakepops zonder vormen of speciale machine. Dit is een basisrecept die je naar wens kunt aanpassen.

Dit heb je nodig

  • 250 gram van je favoriete koekje
  •  100 gram (vegan) roomkaas
  • Lange (lolly)stokjes of lange satéprikkers

Zo maak je het

  • Maal de koekjes fijn tot kruimels.
  • Meng de roomkaas er goed door.
  • Maak kleine balletjes van het beslag en laat ze minstens een kwartiertje koud worden in de koelkast.

Dip van je cake pop

Vervolgens kies je een dip. Kies voor fondant, glazuur of botercrème. Je kunt ook kiezen voor een (witte) chocoladedip. Dat maak je als volgt:

Chocolade dip maken

  • Hak 300 gram chocolade naar keuze in kleine stukjes en doe het in een plastic of glazen kom.
  • Zet de chocolade steeds 15 seconden in de magnetron en roer daarna telkens goed door.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is, er mogen nog wat kleine harde stukjes in zitten.
  • Haal de kom uit de magnetron, roer de chocolade goed door en je bent klaar om te dippen!

Topping naar keuze

Kies tot slot voor een lekkere topping: sprinkles, discodip of andere strooisels, kokosschaafsel, nootjes of stukjes kleine chocolade.

Zo maak je ze

Steek een balletje aan een stokje en dippen maar! Leg je topping op een plankje en rol je cakepop erdoorheen. Steek de stokjes in piepschuim of zet de stokjes in een glaasje. Je kunt ze ook omgekeerd op een stuk bakpapier zetten.

Hoe lang kun je cake pops bewaren?

In de koelkast blijven deze cake pops 3-4 dagen goed. Let op: de dip en de topping kun je het beste pas op het laatste moment toevoegen, vlak voordat je de cakepops serveert.

cake-pop-ijsjesMeer variatie?

Maak cake pop ijsjes 

Geboorte cake pops

Cake pop bonbons

 

Wil je nog makkelijker cakepops maken met kleine bakkertjes? Je kunt ook marshmallows aan een stokje prikken, die door de glazuur en vervolgens een leuke dip rollen. Veel bakplezier!

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.