Een prachtig toefje op cupcakes, een lekkere basis voor in een taart, of gebruik het om je baksels mee af te smeren. Met botercrème kun je super veel leuke dingen doen. Dit recept voor een klassieke botercrème van onze eigen Robèrt moet iedere thuisbakker in zijn arsenaal hebben.
Benodigdheden
- spuitzak
- plastic folie
Zo maak je klassieke botercrème
- Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
- Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
- Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
- Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
- Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
- Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
- Draai de boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid; laat de machine gerust 10 minuten draaien.
- Als de crème wit uitslaat, is hij goed.
Recept voor roze botercrème
- Wil je een roze botercrème met frambozen maken? Gebruik dan 250 gram melk en 250 gram frambozenpuree in plaats van 500 gram melk. De melk en de frambozenpuree voeg je samen, zodat er een frambozenmelk ontstaat. Gebruik maar een half vanillestokje in plaats van een hele.
Gezondere botercrème
Op zoek naar een gezondere versie van de klassieke botercrème? Probeer dan één van deze 5 recepten voor botercrème met minder suiker en minder vet.
Botercrème in een gezonder jasje
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.