Terug

Klassieke botercrème

Robèrt geeft je het recept voor de perfecte klassieke botercrème. Nooit meer een te zoete, vette of korrelige botercrème. Met deze masterclass botercrème heb je gegarandeerd succes! Bekijk onderin het recept hoe je een botercrème met frambozen maakt.

Goed te doen
(718) reviews

Ingrediënten

Botercrème

  • 500 gram melk
  • 50 gram custard poeder
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 625 gram zachte boter
  • 210 gram basterdsuiker

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • spuitzak
  • plastic folie

Botercrème

  • Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
  • Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
  • Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
  • Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
  • Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
  • Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
  • Draai de boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid; laat de machine gerust 10 minuten draaien.
  • Als de crème wit uitslaat, is hij goed.
  • Let op! Wil je een roze botercrème met frambozen maken? Gebruik dan 250 gram melk en 250 gram frambozenpuree in plaats van 500 gram melk. De melk en de fambozenpuree voeg je samen, zodat er een frambozenmelk ontstaat. Gebruik dan ook maar een half vanillestokje in plaats van een hele.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.