E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste dips voor borrel, barbecue en picknick

Voor elke smaak en elke gelegenheid de lekkerste dips. Deze toppers zijn lekker én makkelijk om te maken. Kies hier jouw favoriet!

pesto-zongedroogdetomaat

Een tafel vol lekkere dips met een zelfgebakken broodje! Klinkt dit jou ook als muziek in de oren, op een lekker zomerse dag bijvoorbeeld? Lees dan snel verder en maak je eigen overheerlijke dips.

Zongedroogde tomaat pesto

Een klassieker, maar daarom zeker niet minder lekker: pesto met zongedroogde tomaat en Parmezaan. Voor een Italiaanse touch bij je picknick of borrel!

Ingrediënten

  • 100 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  •  zwarte peper (gemalen)
  •  zeezout

Zo maak je het

  • Rooster de pijnboompitten kort in een kleine koekenpan.
  • Doe alle ingrediënten behalve de citroensap, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de olijfolie en naar smaak citroensap, peper en zout toe en draai nog even fijn.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

vegan aioli Vegan Aïoli

Deze aïoli is fris, lekker en helemaal vegan! je maakt hem met aquafaba, het vocht van kikkererwten. Super makkelijk om te maken en grandioos om te serveren bij je vegan barbecue.

Bekijk hier de lekkerste vegan en vegetarische gerechten voor bij en op de barbecue. Inclusief tropische toetjes!

Vegetarisch en vegan barbecueën

Dit heb je nodig

  • 4.5 eetlepel aquafaba
  • 1.5 eetlepel appelazijn
  • 0.5 eetlepel mosterd
  • 0.5 theelepel zout
  • 360 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1.5 theelepel citroensap
  • 3 teentjes knoflook

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer.
  • Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe tot er een saus ontstaat.

Pittige fetadip

Makkelijker dan dit wordt het niet, deze pittige fetadip is klaar binnen een handomdraai. Hij smaakt goed bij een Griekse pita en is ook lekker om groenten in te dippen!

Dit heb je nodig

  • 100 gram feta
  • 180 gram Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • cayennepeper

Zo maak je het

  • Meng de feta met de yoghurt en breng op smaak met olie, zout, peper en cayennepeper.

chutneyTomaten chutney

Tomaten chutney is een lekkere dip voor echte tomaatliefhebbers. Deze chutney is heerlijk bij zelfgemaakt flatbread.

Maak flatbread met 3 ingrediënten

Dit heb je nodig

  • 250 gram tomaten, gepeld
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 peper, fijngestampt
  • 1 eetlepel chutney masala
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Snijd de ui, knoflook en peper fijn en bak het in een pan.
  • Bak vervolgens de masala mee.
  • Stamp de gepelde tomaten fijn en voeg deze toe.
  • Roer daarna het zout en de suiker door de chutney heen en laat de chutney afkoelen.

Paprika hummus

Koop je vaak kant-en-klare hummus? Zonde, want het is heel makkelijk zelf te maken. Dan is de smaak veel beter én het is gezonder! Het recept voor paprika hummus met halloumi vind je op MAX Vandaag.

Zelfgemaakte paprika hummus

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.