E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegetarisch en vegan van de barbecue

Vlees is natuurlijk zeker geen must op de BBQ. Bekijk hier de lekkerste vegan en vegetarische gerechten voor bij en op de barbecue. Inclusief tropische toetjes!

vegetarische hapjes van de barbecue

Deze vegetarische hapjes zijn lekker bij of op de barbecue, zonder vis of vlees.

bloemkool1. Bloemkool van de BBQ

Een bloemkool roosteren op de barbecue is super makkelijk en vooral heel erg lekker! Haal de buitenste bladeren van je bloemkool. Wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem vervolgens 45 minuten op de BBQ! Tussendoor moet je het pakket regelmatig keren. Lekker met chimichurri of een kerriesausje.

2. Spitskool roosteren

Ook spitskool kun je goed roosteren op de BBQ. Snijd een kleine spitskool door de helft of een grote spitskool in 4 parten. Smeer in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Leg de parten met snijvlak naar beneden op de barbecue en laat ze zo’n 3 minuten roosteren. Serveer met een frisse saus van yoghurt, knoflook en komkommer.

hummus3. Groentespiesjes

Groentespiesjes worden nog lekkerder door ze eerst goed te marineren, net zoals je dat bij een vleesspiesje zou doen. Gebruik als basis voor je marinade olijfolie, citroensap en knoflook. Combineer met kruiden naar keuze. Bestrijk je spies met een kwastje rijkelijk met je zelfgemaakte marinade. Groentespiesjes kun je ook fijn combineren met lekkere dips. Maak bijvoorbeeld een dip van crème fraîche, zoete chilisaus en koriander. Of dip in (zelfgemaakte) hummus.

4. Vegan bladerdeeghapjes

vegetarische hapjes

Bouchée à la reine zijn koninklijke bladerdeeghapjes die lijken op een pasteitje. En ze zijn vegan. Deze pasteitjes maak je van vegan bladerdeeg, vegan blauwe kaas en peren kaviaar. Koninklijk genieten!

Het recept

5. Geroosterde maïs

maïs

Maïs is eigenlijk een graansoort, toch eten we het als groente. Met maïs kan je veel kanten op: maak het zoet met een laagje honing, of juist hartig met een laagje zeezoutboter. En goed nieuws: het bevat ook nog eens veel vitamine B. Het is extra lekker als je het grilt op de BBQ.

Het recept

flammkuchen6. Vega flammkuchen

Ook lekker: pizza bakken op de barbecue! Er bestaan speciale pizzastenen die je op de barbecue kunt leggen. Daar kun je ook perfect flammkuchen op bakken. Beleg ze met alles wat je maar lekker vindt. Frisse stukjes appel en mascarpone bijvoorbeeld, of rozemarijn en Gruyère. Hier vind je verschillende variaties, waaronder flammkuchen die vegetarisch zijn:

9x flammkuchen variatie 

7. Ananas van de barbecue

Dit dessert met ananas maak je op de BBQ. Serveer met kaneelijs! Lekker zoet en fris.

Het recept

Ook lekker als toetje Arretjescake

Barbecue je op de camping? Deze cake gaat niet in de oven! Je maakt hem met chocolade en koekjes. En hij is helemaal veganistisch.

Vegan arretjescake

Meer camping recepten

Bakken op de camping

Meer bbq recepten

10 toetjes voor bij de barbecue

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.