E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste taarten die je kunt bakken zonder oven

Een oven is onmisbaar in de keuken. Of toch niet? Wij hebben de lekkerste taarten, die je zonder oven kan bakken, voor je verzameld.

no-bake-cheesecake

De oven is een belangrijk en onmisbaar onderdeel in de keuken. Of toch niet? Ook zonder oven kan je heerlijke taarten bakken. Wij hebben de lekkerste taarten, die je zonder oven kan bakken, voor je op een rijtje gezet.

1. Pannenkoekentaart pannenkoekdag

Er gaat niet boven zelfgemaakte pannenkoeken, behalve een zelfgemaakte pannenkoekentaart! Wat dacht je van een pannenkoekentaart met appel of krokant gebakken spek? En het beste van alles is dat deze pannenkoekentaart heel makkelijk te maken is. Bak een aantal pannenkoeken, besmeer deze met je favoriete vulling, stapel de pannenkoeken op elkaar en genieten maar!

Pannenkoekentaart

mangotaart

2. Mango-Griekse yoghurttaart

Deze taart vraagt om een flinke portie geduld. En dan bedoelen we niet bij het maken, want dat is makkelijk en zo gedaan. Deze taart moet minimaal 3,5 uur opstijven in de koelkast. Maar dat is het meer dan waard, want de fris-zoete mango en de licht zure yoghurt maken deze taart een echt feestje. Maak de taart af met blokjes mango en een blaadje munt.

Zo maak je hem

cheesecake3. Limoentaart

Een verantwoorde limoentaart bakken zonder oven? Dat kan! De bodem, gemaakt van amandelen, dadels en vanille-extract, hoef je alleen maar even stevig aan te drukken in een springvorm.  De vulling vraagt iets meer voorbereiding, de cashewnoten moeten namelijk een paar uur weken. Wil je deze taart gaan maken, houd daar dan rekening mee.

Limoentaart 

4. Arretjescake Arretjescake

Deze traditionele, Nederlandse cake zet je in een handomdraai op tafel. Het meeste werk zit in het fijnhakken van de koekjes en het smelten van de ingrediënten. Maar begin wel op tijd met het maken van deze cake, want het opstijven neemt veel tijd in beslag. Variatietip: gebruik eens speculaasjes in plaats van biscuitjes in je arretjescake.
Arretjescake

Brood bakken zonder oven? Ook dat kan gewoon! Dit naanbrood is heel makkelijk te maken, erg lekker bij curry en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.