Bakbenodigdheden
- Springvorm met doorsnede van 25 centimeter
- Bakpapier
- Kom
- Paletmes
Voorbereiding voor arretjescake
- Vet een springvorm met doorsnede van ongeveer 25 centimeter in.
- Plak eventueel bakpapier aan de binnenkant van het blik.
- Hak de biscuits in kleine stukjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter.
Arretjescake
- Smelt de boter in een pan op een medium vuur en blijf roeren tot het helemaal gesmolten is.
- Voeg de chocolade, agavesiroop, het merg van het vanillestokje en de 1/2 theelepel zout toe. Blijf roeren tot alle ingrediënten zijn gesmolten en opgenomen.
- Zet het vuur uit.
- Mix in een kom de cacaopoeder, plantaardige melk en de eetlepel gemalen koffie tot de cacao helemaal is opgenomen en het mengsel een kleverige pasta is geworden.
- Voeg het cacaomengsel toe aan het botermengsel en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg als laatste de gehakte biscuits toe en meng voorzichtig door het mengsel. Zorg dat alle biscuits helemaal zijn opgenomen.
- Stort het beslag in de springvorm en strijk het glad.
- Zet de springvorm in de koelkast en laat het hier 2 uur opstijven.
Ganache
- Doe de plantaardige melk met de vegan boter in een pan.
- Zet het op een laag vuurtje en laat het opwarmen tot de boter gesmolten is.
- Doe de gehakte chocolade in een kom .
- Schenk vervolgens het melk/botermengsel over de chocolade en zet apart voor een minuut of 2 zodat de chocolade kan smelten.
- Roer het nogmaals goed door tot het een egaal mengsel is.
Opbouw van de arretjescake
- Haal de arretjescake uit de koelkast, maak de ring los van de cake en zet de cake op een bord.
- Giet de ganache over de bovenkant van de cake en zorg dat de hele bovenkant bedekt is.
- Zet de arretjescake nog voor een minuut of 30 terug in de koelkast om op te stijven.
Vaker bakken zonder oven?
Dit is een recept van MAXVandaag.nl
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren