Terug

Vegan arretjescake

Deze cake hoeft niet in de oven! Enzo maakt hem op zijn eigen manier: namelijk helemaal veganistisch.

Enzo

Recept van
Enzo

Cake
Vegan
(44) reviews

Ingrediënten

Arretjescake

  • 500 gram  vegan digestive biscuit
  • 250 gram vegan boter
  • 220 gram agave siroop
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram cacaopoeder
  • 120 gram pure chocolade in stukjes
  • 160 milliliter plantaardige melk
  • 1 theelepel gemalen koffie
  • 1/2 theelepel zout

Ganache

  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 40 gram vegan boter

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Springvorm met doorsnede van 25 centimeter
  • Bakpapier
  • Kom
  • Paletmes

Voorbereiding voor arretjescake

  • Vet een springvorm met doorsnede van ongeveer 25 centimeter in.
  • Plak eventueel bakpapier aan de binnenkant van het blik.
  • Hak de biscuits in kleine stukjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter.

Arretjescake

  • Smelt de boter in een pan op een medium vuur en blijf roeren tot het helemaal gesmolten is.
  • Voeg de chocolade, agavesiroop, het merg van het vanillestokje en de 1/2 theelepel zout toe. Blijf roeren tot alle ingrediënten zijn gesmolten en opgenomen.
  • Zet het vuur uit.
  • Mix in een kom de cacaopoeder, plantaardige melk en de eetlepel gemalen koffie tot de cacao helemaal is opgenomen en het mengsel een kleverige pasta is geworden.
  • Voeg het cacaomengsel toe aan het botermengsel en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen.
  • Voeg als laatste de gehakte biscuits toe en meng voorzichtig door het mengsel. Zorg dat alle biscuits helemaal zijn opgenomen.
  • Stort het beslag in de springvorm en strijk het glad.
  • Zet de springvorm in de koelkast en laat het hier 2 uur opstijven.

Ganache

  • Doe de plantaardige melk met de vegan boter in een pan.
  • Zet het op een laag vuurtje en laat het opwarmen tot de boter gesmolten is.
  • Doe de gehakte chocolade in een kom .
  • Schenk vervolgens het melk/botermengsel over de chocolade en zet apart voor een minuut of 2 zodat de chocolade kan smelten.
  • Roer het nogmaals goed door tot het een egaal mengsel is.

Opbouw van de arretjescake

  • Haal de arretjescake uit de koelkast, maak de ring los van de cake en zet de cake op een bord.
  • Giet de ganache over de bovenkant van de cake en zorg dat de hele bovenkant bedekt is.
  • Zet de arretjescake nog voor een minuut of 30 terug in de koelkast om op te stijven.

Vaker bakken zonder oven?

Check deze 5 recepten

 

Dit is een recept van MAXVandaag.nl

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren