E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De man van Erna vertelt over haar deelname: “Ik hou gewoon heel veel van haar”

De man van Erna veroverde niet alleen haar hart, maar ook die van bijna heel Nederland, toen hij afgelopen zondag met een bos bloemen klaarstond na het afscheid van zijn vrouw. We spraken hem over de deelname van Erna.

still erna verliefd BW

Erna moest na aflevering 4 van het jubileumseizoen helaas de tent verlaten. Vol trots vertelde ze in de aflevering over haar man Joan. Aan het einde van deze vierde aflevering verraste hij haar met een bos bloemen. Hij vertelt over haar deelname én geeft een tip voor Valentijnsdag.

Waarom bent u zo trots op Erna?

“Omdat ik heel erg veel van haar hou. We zijn 38 jaar getrouwd en hebben heel veel nare dingen met elkaar meegemaakt. Erna is 5 jaar jonger dan dat ik ben. In 1981 leerden we elkaar kennen en inmiddels zijn we helemaal naar elkaar toegegroeid. We passen heel goed bij elkaar, en daar werken we ook nog steeds aan. We geven samen een relatiecursus aan mensen die hun relatie een impuls willen geven. Volgens de kerkenraad waren wij een voorbeeldstel, dus hebben we ons erin verdiept en geven we samen de cursus.”

U stond elke week klaar met bloemen. Waarom dacht u steeds dat ze eruit zou gaan?

Erna is, zoals Robèrt het noemt, een basisbakker. Ze bakt leuk, maar het is nog steeds een beginnend bakker. Toch kwam ze na een aantal voorrondes in de tent terecht. Dat vond ik natuurlijk geweldig. We verwachtten dat ze er in de eerste aflevering uit zou gaan. Maar voor Erna was het al leuk dat ze in tent was geweest. Na die eerste aflevering dacht ik dat ze vast verdrietig zou zijn, dus stond ik klaar met een grote bos bloemen. Maar blij vertelde ze dat ze er nog in zat. Ook de tweede keer was ze door. De derde keer ging Ingrid eruit, dus hebben we de bos maar aan haar gegeven. Na de vierde aflevering was het terecht.”

En wat is volgens u dé tip voor Valentijnsdag?

“Probeer te ontdekken wat jouw partner het leukste vindt. Dat kan van alles zijn. Cadeautjes geven of juist zorgen. Het is heel erg belangrijk om dat te ontdekken. Het gaat niet om de grootte van iets, maar om de gedachte die erachter zit. Ik ben bijvoorbeeld gek op marsepein. Erna was in een winkeltje waar ze marsepein verkochten, en nam een stukje voor me mee. Het kost misschien een paar euro, maar het gaat erom dat ik er van hield. Mijn oproep is dan ook. Wil je echt Valentijn vieren, ken dan je geliefde.”

Bakken voor Valentijnsdag

Net als de man van Erna je best doen voor je partner? Valentijnsdag is daar natuurlijk een goed moment voor! En dé kans om weer lekker de keuken in te duiken. Zet deze harten met Valentijn op de ontbijttafel en je gaat vele harten veroveren.

Het recept van Robèrt

Het interview met Erna lezen?

Dat kan hier

Heel Holland Bakt gemist?

uitzending terugkijken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.