E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit is hoe je matcha verwerkt in je baksels

Je hebt het misschien al wel eens op een menukaart voorbij zien komen: matcha. Maar wat is het? En wat maakt het zo lekker?

Matcha

Wat is matcha?

Matcha is een thee die eruit ziet als een groen poeder. Het wordt gemaakt van gemalen bladeren en is afkomstig uit Japan. Drie weken voor de oogst wordt de theeplant in de schaduw gezet, zodat de blaadjes groener worden. Je kunt thee zetten met het poeder door het op te kloppen met heet water, maar je kunt het ook verwerken in je koffie, taart, pannenkoek of toetje. De smaak van matcha wordt vaak omschreven als zoet, hartig en soms wat bitter. Het wordt toegevoegd aan drank of baksels voor de smaak, maar ook voor de opvallende groene kleur.

Pistache madeleines Maddie in sjok van Inge

Het is een ietwat bijzondere combinatie, maar dit madeleine spektakel is vormgegeven als artisjok. En dat zie je er ook goed in terug met mooie groen- en paarstinten. Een daarvan maak je met een combinatie van matcha, limoen en pistache.

Het recept

Taartje Never Ending...

Het pistachebiscuit in dit recept maak je met een lepeltje matcha. Wil je niet de hele taart maken? Dan kun je natuurlijk ook alleen aan de slag gaan met het biscuit. Ook erg lekker met room erop in combinatie met wat aardbeien.

Het recept

Pannenkoeken verborgen groentes

Pannenkoeken hoeven echt niet altijd ongezond te zijn. Je kunt het beslag maken met havermout bijvoorbeeld, of bananen. Ook een lekkere (en leuke, qua kleur) toevoeging aan je pancakes? Een schepje matcha!

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.