E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Trouwplannen? Dit zijn de bruidstaart trends in 2024

Parels, geometrische vormen en sweet tables. Ga jij trouwen in 2024 en wil je graag een hippe bruidstaart? Lees dan snel verder, want dit zijn de trends voor bruidstaarten in 2024.

sweets-bruidstafel

Ja, ik wil! Een moderne bruidstaart op mijn bruiloft. Ga jij trouwen in 2024 en wil je graag een trouwtaart die helemaal past binnen de laatste trends? Scrol dan eens door dit lijstje. Van kleine bruidstaarten tot klassieke designs en van sweet tables tot de nog altijd populaire naked cakes. 2024 heeft trends om van te smullen!

Naked cakeNaked Cake

De naked cake doet het al jaren goed op bruiloften en staat ook dit jaar weer in het lijstje. Deze taart is heel dun afgewerkt met een laagje botercrème, waardoor je de laagjes van de cake goed ziet. Ook de semi-naked cake is tegenwoordig populair. Deze taart is iets royaler afgesmeerd,  maar je ziet hier en daar nog wel een glimp van de laagjes. Ben je fan van eenvoudig maar elegant? Dan is deze bruidstaart iets voor jou.

bruidstaart kleinKleine bruidstaart

Het is steeds populairder om in klein gezelschap te trouwen, zogenaamde microweddings. Bij zo’n intieme setting past geen torenhoge taart met verschillende etalages, maar eerder een kleine huwelijkstaart. Dat is meteen een stuk goedkoper, maar hoeft overigens niet minder spectaculair te zijn!

Zoetigheid bruidstafelSweet table

Twijfel je of je een klassieke bruidstaart of toch cupcakes, donuts, brownies, macarons of tartelettes wil op je huwelijk? Dan is de sweet table iets voor jou! Je hoeft niet te kiezen, maar zet het lekker allemaal neer. Ook handig als je gasten hebt met verschillende dieetwensen. Glutenvrij, vegan, lactosevrij? Je kunt het allemaal kwijt in je sweet table.

Bruidstaart vierkantGeometrische bruidstaart

De bakkers in seizoen 2020 waren hun tijd ver vooruit, want zij gingen al aan de slag met driehoekige en vierkante taarten. Niet-ronde taarten worden steeds populairder, dus die ga je in 2024 zeker terugzien op huwelijken. De strakke lijnen zorgen voor een fris en schoon effect. Perfect als je het nét even anders wilt, maar wel graag een rustige basis hebt.

bloemen waterval bruidstaartBloemen waterval

Wil je dat jouw bruidstaart een echt spektakelstuk is? Dan is een taart met een waterval aan bloemen iets voor jou. Bombastisch, groot en hartstikke hip in 2024. Je kunt zelf kiezen of je gaat voor echte bloemen of voor een versiering met fondant of botercrème. Extra leuk: verwerk de bloemen van je bruidsboeket in de trouwtaart.

Klassieke bruidstaartKlassieke bruidstaart

De klassieke bruidstaart, je kent hem wel. Een grote witte taart van meerdere prachtig gedecoreerde lagen. Deze klassieker is over komen waaien uit Engeland en is van oudsher een echt statussymbool. Dat komt, omdat pure witte suiker vroeger alleen betaald kon worden door de rijken. Tegenwoordig is de witte bruidstaart voor iedereen weggelegd. Ga jij voor klassiek en elegant? Dan is deze taart iets voor jou.

ParelsParels

Romantisch met een beetje glamour, die look geef je jouw bruidstaart als je hem laat decoreren met parels. Suikerparels zijn er in alle soorten en maten, dus je kunt de taart helemaal afstemmen op de uitstraling en kleuren van jouw huwelijk.

5x zelfgemaakte bruidstaart

Wil je aan de slag met een zelfgemaakte bruidstaart?

Bekijk Heel Holland Bakt bruidstaarten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.