Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Chopper
- 2 x bakvorm ø18 centimeter
- Bakpapier
- Thermometer
- Dowels
- Liniaal
- Acetaat folie
- Marmeren plaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakvormen van ø 18 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pistache cake
- Houd een ¼e van de pistachenootjes achter.
- Maal de rest van de nootjes in een chopper fijn.
- Meng de fijngemalen nootjes samen met het bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
- Klopt de boter 2 minuten in een staande mixer.
- Voeg de suiker toe en klop nogmaals 2 minuten.
- Voeg de extracten, zure room en de eieren toe en meng tot alles opgenomen is.
- Zet de mixer op een lage stand en voeg om en om de droge ingrediënten en de melk toe.
- Mix in een andere kom 3 eiwitten met de cream of tartar tot stijve pieken.
- Voeg deze voorzichtig bij het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak deze 35-40 minuten.
- Laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze verwijdert uit de vorm.
Botercrème
- Klop de boter los.
- Voeg het vanille extract, zout en de suiker toe.
- Voeg de mascarpone toe en meng dan voorzichtig met de hand verder tot een egaal mengsel.
Sinaasappelcake
- Klop de eieren, boter en suiker.
- Voeg de karnemelk, vanille en sinaasappelextract en de sinaasappelrasp toe.
- Voeg de oranje foodgel toe.
- Meng de bloem en bakpoeder er voorzichtig bij.
- Stort het beslag uit over de bakplaat met bakpapier en strijk glad.
- Bak de plaat ongeveer 25-30 minuten.
- Snijd de cake in gelijke stukken van 10×10 centimeter.
Sinaasappel botercrème
- Klop de boter, suiker en sinaasappelextract op lage snelheid tot het zacht is.
- Klop het daarna nog 2 minuten op hogere snelheid tot luchtige creme.
Garnering
- Tempereer de witte chocolade.
- Smeer een stuk acetaat in met de gesmolten chocolade.
- Snijd er een strakke driehoek in.
- Laat de chocolade stollen en breek de driehoek af.
Opbouw
- Snijd de pistache biscuits horizontaal doormidden.
- Smeer ¼ van de botercrème tussen elke laag en gebruik de rest om de cake af te smeren.
- Hak de resterende pistachenootjes grof en strooi deze in een mooie rand over de bovenkant.
- Strooi een beetje van de zeezoutvlokken over de bovenkant.
- Verdeel de overige pistachenootjes onder langs de taart.
- Smeer de lagen sinaasappelcake in met de sinaasappelbotercrème.
- Plaats deze 30 minuten in de koelkast.
- Snijd één van de hoeken van de cake en stapel de cake d.m.v. een dowel bovenop de ronde pistachecake.
- Steek de chocolade driehoek boven in de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.