E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Eieren met een twist: 3 recepten

Als er één ding is dat er niet kan ontbreken tijdens Pasen dan zijn het wel eieren: chocolade, gepocheerd of verwerkt in een muffin. Met eieren kun je alle kanten op.

Gepocheerd ei

Je kunt eieren koken, bakken of klutsen, maar er bestaan nog veel meer creatieve ideeën. Heb je bijvoorbeeld wel eens van een froached egg gehoord? We zetten 3 recepten met een twist op een rijtje.

Froached egg

Een keer iets anders dan een gekookt, gebakken of geroerd ei. Froached egg. Een gepocheerd ei dat je daarna nog lekker knapperig maakt door het even te bakken in de pan. Zo maak je het!

Froached egg: dit is het (en zo maak je het)

Hartige ei muffins ei muffins

Muffins hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn. Deze ei muffins zijn gevuld met (je raadt het al) ei, in combinatie met verschillende groentes. Je bakt ze precies hetzelfde als ‘gewone muffins’, maar de bereiding gaat net even anders. Heerlijk als ontbijt, maar ook om mee te nemen als lunch.

Ei muffins: zo maak je ze

Een pittig eitje çilbir

Eigenlijk is çilbir een gepocheerd ei, maar dan met een pittige twist. Een heerlijk Turks brunchrecept dat je maakt van eieren in combinatie met Turkse yoghurt, knoflook en een aantal pittige kruiden.

Een origineel eitje bij je brunch (met een pittige twist) 

Wel of niet in de koelkast?

Zo kun je je eieren het beste (niet) bewaren

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.