E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aruna: "Dit is een droom die uitkomt!"

"Dit is een droom die uitkomt voor iemand die zo erg van bakken houdt. Ik heb gestreden en het is me gelukt!" Aruna is de Beste Thuisbakker van Nederland!

Heel-Holland-Bakt---Seizoen-11-aruna-1920

Aruna werd tijdens het uitzenden van seizoen 11 steeds vaker herkend op straat. “Ik krijg hele leuke reacties, mensen zeggen dan: ‘ik ken je van televisie’ en ‘wat doe je het goed’.” En Aruna heeft het zeker goed gedaan. Ze is de winnaar van seizoen 11 van Heel Holland Bakt en mag zich nu de Beste Thuisbakker van Nederland noemen! Ze blikt terug op haar deelname en de spannende finale.

Voorbereiden op de finale

Aruna in de tent

“Ik ben best een gestructureerde bakker en heb een draaiboek in m’n hoofd hoe ik dingen wil aanpakken. Als dat goed zit kan ik alles goed aan. Maar als er dan onverwachts iets tussenkomt, kan de paniek behoorlijk toeslaan. De dag voor de finale trof ik nog wat voorbereidingen. Ik moest een piepschuim bal doormidden snijden. Hier zou ik mijn suikerrozen in prikken. Daarvoor gebruikte ik een groot scherp mes en ik moest wat kracht gebruiken. Ik ging met het mes door het piepschuim, maar ook door mijn vinger. Het bloedde heftig maar ik deed er een pleister op en ging door, want moest nog best wat doen.
Het bloeden stopte niet en mijn vinger zag er niet best uit. Ik stuurde een foto naar m’n man die best nuchter is, maar nu zei hij toch dat ik naar de huisarts moest. Dat kwam natuurlijk niet uit! Uiteindelijk belandde ik toch met mijn zusje op de dokterspost en is mijn vinger gehecht. Zonder verdoving, zodat ik er de volgende dag minder last van zou hebben. Dat was heftig en heel pijnlijk. Doordat ik veel pijn had aan mijn vinger ging de technische opdracht niet goed. Ineens leek de winst heel ver weg…”

Aruna - Een Surinaams Macaron Feestje - macarontaart

Constant en sterk

Met haar overheerlijke baksels, zoals de pittige worstenbroodjes met kip en de passievrucht polonaise, wist Aruna de jury te overtuigen en bemachtigde zij in aflevering 3 een felbegeerd Meesterbakker speldje. Zij blikt terug op haar deelname.

Van wie heb je het bakken geleerd?

“Mijn moeder kan ontzettend goed koken en bakken. Alles wat zij maakte was heel erg lekker, dit wilde ik later ook graag kunnen. Ik ben pas echt gaan koken en bakken nadat ik getrouwd was, ik vond het zo leuk dat ik steeds meer ben gaan experimenteren. Toen ik kinderen kreeg leek het mij een leuk idee om een kookblog bij te houden, met de gedachte dat zij later een naslagwerk hebben van mijn recepten.”

Wat bak je het liefst?

“Ik bak graag macarons en ik vind het erg leuk om ze mee te nemen naar een feestje.”

Alle recepten van Aruna

HIER VIND JE ALLE RECEPTEN VAN ARUNA  

Aruna - Chocoloco - bolgebakjes

Wat ben jij voor bakker?

“Ik ben erg netjes, maar ik de keuken kan ik ook wel chaotisch zijn. Ik wil altijd meerdere dingen tegelijkertijd doen om tijd te besparen, maar uiteindelijk ben ik vaak langer bezig opruimen dan gedacht.”

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

Twee onder één hap - Aruna

“Het was voor mij een hele hectische periode. Onze woning was verkocht en moest worden opgeleverd. Daarnaast stond de oplevering van onze nieuwe woning al gepland en daarvoor moest er nog van alles gebeuren. Ook was ik nog druk bezig met het solliciteren voor een nieuwe functie, waar ik in mei een opleiding voor had afgerond. Onze 3 zonen, die net begonnen waren aan een nieuw schooljaar, hadden ook wat hulp nodig. Maar de opnames waren zo leuk, het gaf mij zoveel energie. Dat had ik echt niet willen missen! In mijn omgeving had niemand door dat ik meedeed aan Heel Holland Bakt. Natuurlijk wist mijn gezin het wel.”

In aflevering 6 maakten de bakkers hun droomhuis. Hier vind je het recept van Aruna!

PASSIEVRUCHT DROOMHUIS

Hoe kijk je terug op je deelname?

Aruna in de tent

“Ik kan niet onder woorden brengen hoe fantastisch deze ervaring was. Ik denk met kriebels in mijn buik terug aan deze geweldige tijd. Ik heb nog steeds contact met mijn medebakkers, dat is zo fijn. In de afleveringen heb ik best wat emoties laten zien. De ervaring was zo spannend en de grote druk zorgde ervoor dat ik wel wat traantjes heb gelaten. Later dacht ik: waarom heb ik mij niet ingehouden? Het is toch raar om jezelf zo terug te zien op televisie. Maar aan de andere kant, dit is wel hoe ik ben.”

Na de finale

Bruidstaart Aruna

“Achteraf gezien denk ik vaak, hoe heb ik dit gedaan?! Hoe heb ik met 9 vingers zo’n enorme taart kunnen maken, met allerlei toeters en bellen? Dan glunder ik van trots, want de finale halen met zulke goede bakkers is al fantastisch en dan nog winnen van 2 geweldige finalisten. Dat had ik nooit kunnen bedenken. Na de finale was het gek, ik kon met bijna niemand praten over de winst. Gelukkig wel met mijn familie die langskwam tijdens de opnames, dat was fijn. Ik moest wennen aan de rust toen de opnames waren afgelopen. Ik miste de tent enorm, ook het hele productieteam en de andere bakkers.

Bucketlist

ArunaOp mijn bucketlist stond al heel lang meedoen aan Heel Holland Bakt. Op diezelfde lijst staat ook het maken van mijn eigen kook- of bakboek. Daarnaast lijkt het me fantastisch om een eigen bak- of kookprogramma te hebben.”

Net als Aruna ook meedoen aan Heel Holland Bakt? Je kunt je aanmelden als kandidaat! Benieuwd of je goed genoeg bent? Doe dan eerst de zelftest.

MELD JE AAN ALS KANDIDAAT 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.