E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Spicy Thai Rolls

Dol op worstenbroodjes, maar wil je een verrassende twist? Probeer dan deze spicy worstenbroodjes, gevuld met kipgehakt en verse kruiden. Serveer ze met een zelfgemaakte dipsaus en smullen maar!

Aruna

Recept van
Aruna

Hartig
Brood
Goed te doen
(50) reviews

Ingrediënten

Worstenbroodjes deeg

  • 250 gram bloem
  • 5 gram gedroogde gist
  • 13 gram witte basterdsuiker
  • 4 gram zout
  • 0,5 ei
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 100 milliliter melk, lauwwarm
  • 50 milliliter zonnebloemolie

Worstenbroodjes vulling

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 centimeter gember, fijngehakt
  • 1 lente ui, fijngehakt
  • Rasp van 0,5 limoen
  • 1 takje koriander, fijngehakt
  • 1,5 teentje knoflook
  • 0,5 rode chilipeper, fijngehakt
  • 25 gram panko
  • 0,5 ei
  • Snufje zout
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Witte sesamzaadjes

Dipsaus

  • 125 milliliter bruine azijn
  • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 rode pepers
  • Rasp van 0,5 limoen
  • Sap van 0,5 limoen
  • 3 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze

spicy thai rolls - worstenbroodjesDeze worstenbroodjes hebben de perfecte smaakverhouding. Pittig, maar onweerstaanbaar lekker. Of zoals Robèrt zegt: “Ik heb wel de neiging om nog een stukje te pakken en dat is natuurlijk het belangrijkste!” Zijn de worstenbroodjes niet pittig genoeg? Voeg dan extra chilipeper toe aan de gehaktvulling. 

Bakbenodigdheden

  • Kommen
  • Rasp
  • Steelpan
  • Staafmixer
  • Deeghaak
  • Zonnebloemolie 
  • Theedoek
  • Deegroller
  • Kwast

Voorbereiding voor de worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een kom in met zonnebloemolie.

Worstenbroodjes deeg

  • Meng de bloem, gist, basterdsuiker en het zout in een kom en goed door. 
  • Meng vervolgens het ei en de zonnebloemolie toe door bloemmengsel.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het aan het bloemmengsel en kneed dit in 3 tot 5 minuten tot een zacht en soepel deeg. 
  • Kneed het deeg nog even met de hand door.
  • Leg het deeg in de ingevette kom.
  • Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rijzen.

Worstenbroodjes vulling

  • Doe de lente ui, kipgehakt, knoflook, koriander, vissaus, gember, chilipeper, limoenrasp en het losgeklopte eiwit in een kom en meng dit goed door. 

Opbouw van de worstenbroodjes

  • Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en bol ze op.
  • Dek de deegbollen af en laat ze 10 minuten rusten.
  • Rol alle deegbollen uit tot langwerpige plakken.
  • Verdeel de vulling over de onderkant van het deeg en maak in de bovenkant een paar sneetjes.
  • Rol het deeg vanaf de onderkant strak naar boven en druk de zijkanten plat.
  • Leg de worstenbroodjes op een beklede bakplaat.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met een mengsel van eigeel en melk.
  • Bestrooi de worstenbroodjes met sesamzaadjes.
  • Bak de worstenbroodjes gaar in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Dipsaus

  • Breng de azijn, basterdsuiker, vissaus, knoflook, ketjap, rode pepers, limoenrasp, limoensap en het water in een steelpan en aan de kook tot de suiker gesmolten is en de pepers zacht zijn. 
  • Mix de saus glad met de staafmixer en voeg de maïzena toe.
  • Laat het inkoken tot een dikke saus.
  • Serveer de saus bij de afgebakken worstenbroodjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.