E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hup Holland Bakt

Verzin jij dé nieuwe Nederlandse lekkernij waarmee we ons elftal op het EK gaan aanmoedigen?

HHB

Hup Holland Bakt

Op 11 juni 2021 kleurt heel Holland oranje, want dat start het EK! Hoe kun je nou beter het EK volgen, dan met een goede lekkernij op schoot? Precies: onmogelijk! Daarom gaan we op zoek naar dé nieuwe Nederlandse lekkernij waarmee we onze voetballers gaan aanmoedigen. De ultieme aanmoedigingssnack die je tijdens het kijken naar het EK op de bank op kunt peuzelen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

 

Zo werkt het

Tijdens de jaarwisseling eten we oliebollen, een tompouce eten we met Koningsdag en tijdens Sinterklaas snoepen we pepernoten. Maar wat eet je nou tijdens een voetbalwedstrijd? Dat vragen we aan jou.

We gaan op zoek naar een nieuwe Nederlandse lekkernij. Bedenk jij hét aanmoedigingsbaksel waarmee we onze voetballers gaan aanmoedigen? We doen een beroep op al je creativiteit en bakskills. Het is aan jou om een nieuwe lekkernij te bakken, ontwikkelen of zoeken die perfect past bij het EK.

 

Voorwaarden

Om jouw baksel te kwalificeren, zijn er uiteraard wel een aantal eisen waar het baksel aan moet voldoen.

 • Heel Hollands
  We juichen de longen uit ons lijf voor team Oranje, dus dat gevoel moet natuurlijk terugkomen in het baksel. Geef hem een Hollands tintje! Dat kan zijn in kleur: rood, wit, blauw of oranje. Maar ook in ingrediënten. Er komen veel bakingrediënten van Nederlandse bodem. Wat dacht je van Zeeuwse bloem, Zaanse mosterd, Limburgse aardbeien of Goudse kaas?
 • Makkelijk te snacken
  In je ene hand een biertje, vlaggetje of vuvuzela, in de andere een snack. Tijdens het juichen wil je natuurlijk niet met een gebaksbordje op schoot zitten. Stel dat er gescoord wordt en jij juichend opspringt, dan wordt het een grote smeerboel als dat gebaksbordje door de kamer vliegt. Zorg er dus voor dat jouw baksel makkelijk te snacken is.
 • Houd het simpel
  Voor het feest losbarst, wil je niet al uren in de keuken staan. Bovendien is het natuurlijk fantastisch als de Nationale EK Lekkernij door iedereen te maken is, of je nou een ervaren bakker bent of een beginnende amateur. Houd jouw baksel daarom lekker simpel. Dan kan iedereen er van genieten!

 

Voorbeelden

Even een duwtje in de rug nodig om je op weg te helpen? Misschien kun je wat met deze voorbeelden:

 • Oranje bitterballen
  Wist je dat de kroket en bitterbal van origine werden gemaakt door de banketbakker? Die kunnen dus prima als EK baksel! Als je ze dan ook nog oranje maakt, is het feest helemaal compleet.
 • Haring snack
  Haring wordt immers niet voor niks Hollandse nieuwe genoemd. Zou je hier een lekker snackje van kunnen maken?
 • Gouds gebakje
  De kaas uit Gouda is wereldwijd beroemd. En bovendien heel goed te verwerken in een hartig gebakje, kaasvlinders, bladerdeegtaartje of kaaskroketten. Fijn ingrediënt waarmee je alle kanten op kunt!
 • Brosse koekjes
  Voor écht brosse koekjes voeg je Zeeuwse bloem toe aan je koekjesdeeg. En Zeeuwse bloem komt uit…. Zeeland! Geeft je koekjes meteen een Hollands tintje dus. Maak ze in de vorm van een leeuw en je scoort dubbele punten.
 • Leeuw snackreep
  We kennen de chocolade snackreep allemaal, maar kun je daar ook een eigen versie van maken? Toepasselijk met de leeuw als symbool voor Nederland!
 • Rood-wit-blauwe poffertjes
  Poffertjes zijn een van oudsher Nederlands gerecht. Deze pannenkoekjes hebben het perfecte snackformaat! Super lekker met Hollandse aardbeien. En lukt het jou om ze rood, wit, blauw te maken? Maak je er een voetbal van? Of heb je een ander creatief idee?

 

De winnaar

Onze voetballers strijden voor een mooi kampioenschap, maar net als tijdens het EK, valt natuurlijk ook hier wat te winnen. Als jij de winnende lekkernij weet te creëren, dan krijg jouw recept een plekje op onze website! Hij wordt toegevoegd aan de uitgebreide Heel Holland Bakt receptendatabase, zodat alle HHB-fans aan de bak kunnen met jouw recept.

 

Meedoen

Geïnspireerd en zin om aan de bak te gaan? Leuk! We zijn erg benieuwd naar jouw Hup Holland Baksel. Wees niet bang om iets in te sturen, want het kan ons niet gek, eenvoudig of juist spannend genoeg. Je kunt jouw EK lekkernij tot en met 17 juni 2021 insturen. Doe dat met een foto, titel en receptomschrijving. Uit alle inzendingen wordt door Robèrt een Top 2 gekozen. En omdat het een Nationale Lekkernij is, kun jij daarna kiezen wie er moet winnen. Zo gaan we samen op zoek naar dé nieuwe Nederlandse lekkernij waarmee we ons Oranje gaan aanmoedigen.

 

Bakkers klaar? Hup Holland Bakken maar!

 

Het is niet meer mogelijk om mee te doen aan deze wedstrijd. Je kunt alle inzendingen nog wel bekijken!

 

Bekijk alle inzendingen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.