E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kandidaat worden

Je wordt niet zomaar kandidaat van Heel Holland Bakt. Wat moet je daarvoor doen?

Taart_met_camera2_16x9

Kandidaat worden, hoe gaat dat?

Mensen kunnen zich aanmelden door middel van het invullen van het 4 kantjes tellende kandidaten formulier. Om kandidaat te worden moet je 18 jaar of ouder zijn.

Voor het seizoen van 2016 ontvingen wij ruim 700 aanmeldingen. Drie jaar geleden begonnen we de eerste selectieprocedure met 150 aanmeldingen.

 

De eerste ronde

Na het doorlezen van alle formulieren zijn er dit jaar 180 aanmelders uitgenodigd op gesprek. De bakkers krijgen 2 bakopdrachten die ze thuis maken. Deze nemen ze mee en worden allemaal geproefd! In totaal werden er dit jaar dus 360 baksels geproefd.

 

De tweede ronde

Van deze groep worden 33 mensen uitgenodigd voor een selectiedag in de kookstudio van jurylid Robèrt. Voorafgaand krijgen zij opdracht voor een klassiek baksel. Deze moeten ze op de selectiedag naar eigen smaak en opmaak creëren. In 3 groepen krijgen de kandidaten 2 uur de tijd om het baksel te bereiden.

 

De selectie

Naar aanleiding van de selectiedag worden de 10 beste bakkers geselecteerd voor deelname aan het programma. Zij mogen zich opmaken voor de strijd om de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’!

 

Bakkers van 2016

Thuisbakkers konden zich aanmelden van 25 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016. Begin mei kregen de 10 kandidaten bericht. Vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen worden de 10 kandidaten van dit seizoen bekendgemaakt. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden voor 2017.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.