E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Koninklijk snoepen: favoriete lekkernijen van onze royals

Zin om koninklijk te snoepen en dezelfde lekkernijen als de leden van ons koningshuis op tafel te zetten? Dit zijn de favorieten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

Koninklijk snoepen: de favoriete lekkernijen van onze royals

Welk taartje eetprinses Beatrix het liefst op haar verjaardag? En hoe zit het met Willem-Alexander en Máxima?

Prinses Beatrix

Sachertorte

Als prinses Beatrix jarig is, is de kans groot dat ze trakteert op Sachertorte. Het is namelijk haar favoriete taart. Sachertorte is een typisch Oostenrijkse chocoladetaart met abrikozenjam en een dikke laag chocoladeglazuur. Het taartje is niet groot en kenmerkt zich in eenvoud. Het heeft een statige ontstaansgeschiedenis, want het werd bedacht door Franz Sacher toen hij in de keuken werkte voor graaf Klemens von Metternich.

Zin om met de prinses mee te snoepen? Bak ook een Sachertorte! Kandidaat Daniel laat je – als echte Oostenrijker – zien hoe je dat doet.

Bak Daniels Sachertorte

Koning Willem-Alexander

Bron: ANP

Onze koning is dol op ijs! Niet alleen om op te schaatsen, maar ook om te eten. IJs is natuurlijk niet iets wat je kunt bakken, maar het hoort zeker thuis binnen de patisserie. Zijn favoriet zou een hoorntje met twee bolletjes hazelnootijs zijn. Zijn liefde voor ijs deelt hij overigens met zijn vrouw koningin Máxima.

Net zo’n ijsliefhebber als onze koning? Maak dan eens zelfs schepijs! Het is makkelijker dan je denkt.

Zo maak je zelf ijs

Koningin Máxima

Pannenkoek met Dulce de Leche

Als er een toetje is waar je onze koningin voor mag wakker maken, dan is het Panqueque y dulce de leche; een pannenkoek met zoete melkcrème. Het is een toetje dat veel in haar thuisland Argentinië wordt gegeten. Dulce de leche maak je van een blikje gecondenseerde melk. Het is heel eenvoudig en onwijs lekker. Zet het blikje ongeopend ongeveer 3 uren in een pan kokend water. Zorg dat blikje volledig onder water blijft de gehele kooktijd. Laat afkoelen en je dulce de leche is klaar voor gebruik. Lekker als taartvulling, maar dus ook een fijne topping op je pannenkoeken of voor tussen de Alfajores, het lievelingskoekje van de koningin. Ze bakte vorig jaar zelf Alfajores op haar verjaardag. Met Máxima mee bakken?

Aan de bak met Alfajores

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.