E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Leuk dat je cake! Dit was aflevering 1

Verhuisd naar de zaterdag, 10 kakelverse bakkers, slagroomtaarten in alle soorten en maten, glanzende roze koeken en bouwwerken van madeleines. De bakkers gingen aan de slag met het thema: Cake. Dit was aflevering 1 van seizoen 9!

tent-aflevering1_heelhollandbakt

Leuk dat je Cake! Dit was aflevering 1

 

Verhuisd naar de zaterdag, 10 kakelverse bakkers, slagroomtaarten in alle soorten en maten, glanzende roze koeken en bouwwerken van madeleines. De bakkers gingen aan de slag met het thema: Cake. Dit was Aflevering 1! 

 

Slagroomtaart

Stapel passie van MariekeVoor de signatuuropdracht gingen de bakkers aan de slag met een ouderwetse Hollandse klassieker: de slagroomtaart. Je zou denken dat slagroom geen uitdagende taartvulling is voor de ervaren thuisbakker. Iedereen heeft immers wel eens een bekertje slagroom opgeklopt, daar kan weinig aan mislukken. Toch is niets minder waar! Je zag dat de bakkers in de tent er best wat moeite mee hadden. Te dun, te dik, geschift of te zoet. Heb jij problemen met slagroom opkloppen? Met de tips in deze slagroom-EHBO komt het goed.  

Slagroom-EHBO

 

Technische opdracht

Zijn het nou cakejes of koeken? In de technische opdracht laat Robèrt je zien hoe je roze koeken maakt. Want hoe krijg je die fondant zo mooi, stevig en roze bovenop die koek zonder druipers? Bekijk de bakvideo van Robèrt of volg alles stap-voor-stap in de interactieve video in de app. 

Roze koeken maken  Download de app

 

Mooie madeleines

De perfecte madeleine bak je zoDe bakkers haalden alles uit de kast om een echt madeleine-spektakel voor de jury neer te zetten. Deze Franse cakejes hebben hun vorm te danken aan Sint Jacobsschelpen, zoals Juliaan liet zien in de tent. Ze zijn lekker luchtig, hebben een mooi buikje en je kunt er eindeloos mee variëren in smaak. Heb je er bakkriebels van gekregen en wil je zelf aan de bak met dit fraaie cakeje? We leggen er alles over uit en delen onze beste tips voor fluweelzachte madeleines. 

Alles over madeleines 

 

Recepten

Luchtige biscuits, romige vullingen, toffe taarten, spektakelstukken van madeleines, glutenvrij én vegan gebak. Er stonden deze week 20 prachtige pareltjes voor de jury. Zin om met één van de recepten aan de bak te gaan? Bekijk ze hier. 

Recepten

 

De eerste bakker verlaat de tent

SihamEr kan er maar één de winnaar zijn, dus helaas moest gelijk iemand de tent verlaten. Deze week nemen we afscheid van Siham. “Heel jammer maar iemand moet de eerste zijn. Ik heb er ontzettend van genoten en had dit avontuur voor geen goud willen missen!”  Benieuwd hoe Siham haar bakavontuur in de tent heeft ervaren? 

Lees interview

 

Doorbakken

André van DuinNog niet uitgebakken? Dat komt goed uit, want we gaan weer Doorbakken! In de eerste aflevering gaan Janny en André samen slagroom kloppen op de boerderij en geeft Robèrt Siham een mini-masterclass in zijn bakkerij. Bekende bakfans Karsu Dönmez, Kees Tol en Jack van Gelder komen langs, je ziet niet-vertoonde beelden uit Heel Holland Bakt én natuurlijk komen thuisbakkers hun baksels weer laten proeven. Doorbakken zie je op woensdag 16 maart om 17.25 uur op NPO 1. 

Doorbakken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.