E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Luxe bananenbrood met amandelspijs en geschaafde amandelen

Bananenbrood, wie is er niet dol op? Deze variant wil je zeker toevoegen aan je bakrepertoire.

bananenbrood site

Bananenbrood is misschien wel een van de populairste baksels. Verschillende varianten passeerden al de revue bij Heel Holland Bakt. Denk aan gezond, eiwitrijk of met red velvet.

Dit is een luxe variant met amandelspijs, geschaafde amandelen en poedersuiker. En deze variant wil je echt proberen!  

Recept bananenbrood met amandelspijs

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout

Ingrediënten amandelspijs

  • 120 gram ongezouten boter, zacht geworden
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel amandelextract (eventueel)
  • snuf zout
  • 120 gram amandelmeel
  • 2 eieren 
  • 50 gram amandelschaafsel
  • poedersuiker  

Bereiding 

Bananenbrood

  • Prak de bananen in een kom.
  • Voeg hier de suiker aan toe, samen met de eieren en de gesmolten boter. Roer glad met een garde.
  • Meng in een schone kom bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge.  

Amandelspijs

  • Meng de suiker door de zachte boter glad.
  • Doe hier de eieren, zout en eventueel amandelextract bij.
  • Spatel hier het amandelmeel doorheen.  
  • Verwarm de oven tot 175 graden.
  • Verdeel de helft van het bananenbroodbeslag in een ingevette cakevorm.
  • Schep hier 2/3 van de spijs overheen gevolgd door de rest van het bananenbroodbeslag.
  • Maak af met het laatste deel spijs en amandelschaafsel.
  • Bak het bananenbrood 50-60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten met een schone satéprikker of de cake er schoon uitkomt. Als deze nog niet droog is, laat de cake dan nog een paar minuten bakken.  
  • Laat een beetje afkoelen en serveer met poedersuiker.  

Dit kun je doen met oudbakken bananenbrood

Is je bananenbrood na een paar dagen droog geworden? Verwarm dan een beetje roomboter in een koekenpan en bak een plak bananenbrood aan beiden kanten goudbruin en knapperig. Of grill een plak bananenbrood in een grillpan of een tosti-ijzer. Serveer eventueel met Griekse yoghurt, honing en vers fruit.

Waarom is het bananenbrood en geen bananencake?

 

Benieuwd naar de video?

Bekijk hier

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.