E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Maïs maken op de barbecue

Met dit recept maak je maïs op de bbq. Je kunt de maiskolf even voorkoken, dan hoef je hem wat minder lang op de barbecue leggen.

Maïs

Je kunt je barbecue vol leggen met vlees, maar dit recept voor maïskolven is minstens zo lekker. En ook nog eens fijn als je vegetarisch bent. Maïs is eigenlijk een graansoort, toch eten we het als groente. En goed nieuws: het bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.

Maïs op de bbq

Dit heb je nodig:

  • Maïskolf
  • Roomboter of zeezoutboter
  • Knoflook
  • Peterselie

Zo maak je het:

  • Maak de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de boter.
  • Smeer de maïskolven in met het botermengsel.
  • Prik er een stokje doorheen en leg ze zo’n 20 minuten op de barbecue.
  • Maak het eventueel af met een gesneden lente uitje.

Ook lekker: meng de boter met een beetje honing. Smeer de maïskolven in met olie en leg ze dan op de barbecue. Haal ze eraf en smeer ze tot slot in met de boter. Dat geeft een zoete karamelachtige smaak.

Wist je dat je ook kunt bakken met maïsmeel?

Hier lees je er meer over

Ook lekker op de barbecue:

gegrilde ananas

Hoe maak je de barbecue weer schoon? Aan al het leuks komt ook een einde. Ook schoonmaken van de barbecue hoort erbij. Zo doe je dat op een goede manier.

LEES HET OP MAX VANDAAG 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.