E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je gegrilde ananas van de bbq

Steek de barbecue om een dessert te maken met ananas. Lekker zoet en fris!

Ananas

Als de temperaturen oplopen is het heerlijk om lang te tafelen in de tuin. We schreven al eerder over lekkere toetjes voor bij de barbecue, dit dessert kun je zelfs bereiden óp de bbq. Gegrilde ananas met een bolletje ijs: echt lekker!

Ananas van de barbecue

Dit heb je nodig:

  • Verse ananas
  • Kaneel of vanillesuiker
  • Basterdsuiker
  • Kaneelijs (of een andere smaak naar keuze)

Zo maak je het:

  • Snijd de ananas in plakjes of blokken en haal de schil eraf. Blokken zijn handiger aan te rijgen aan een stokje, maar plakjes kunnen ook.
  • Maak een mengsel van basterdsuiker en kaneel.
  • Bestrooi het fruit aan beide kanten met het suikermengsel.
  • Leg het nu op de barbecue voor een paar minuutjes. Goed draaien en opletten dat het niet verbrandt.
  • Zijn ze klaar? Leg het op een bordje samen met een bolletje ijs. En dan: genieten maar!

Is ananas gezond?

Een stuk ananas bevat weinig calorieën en vet. Daarentegen zitten er wel veel vitamines en mineralen in. Daar kun je dus best aardig wat stukjes van eten. De suiker maakt het dan natuurlijk wel weer wat ongezonder (maar wel heel lekker).

Meer bakinspiratie:

Pineapple upside down cake van Robèrt

Tarte tatin met ananas

Ananas Anglaise van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.