E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Protein, soufflé of fluffy pancakes: zo maak je ze!

Fluffy, protein of soufflé pancakes. Er bestaan allerlei lekkere (en snelle) varianten van de kleine pannenkoekjes. Dit zijn ze én zo maak je ze.

Fluffy pancakes

We zijn dol op pannenkoeken. Maar naast de Hollandse pannenkoeken zijn deze varianten uit andere landen ook erg lekker. Lekker fluffy, zacht én zelfs heerlijk als ontbijt. Zo maak je soufflé, protein en fluffly pancakes.

Fluffy pancakes

Fluffly pancakes, de naam zegt het al, zijn heerlijke zachte en luchtige pannenkoekjes. Je maakt ze met een paar ingrediënten.

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 90 gram melk
  • 1 ei
  • Eetlepel basterdsuiker
  • Olijfolie of boter

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix het door elkaar met een garde.
  • Vet de pan een klein beetje in.
  • Schep met een lepel (bijvoorbeeld een soeplepel, of ijsschep) beslag in de pan in de vorm van kleine pannenkoekjes.
  • Bak de pannenkoekjes en draai ze een keer om.
  • Doe er maple siroop of vers fruit op. Heerlijk!

Soufflé pancakes fluffy pancakes

Deze pannenkoekjes hebben wel een hele bijzondere vorm. Ze gaan namelijk aardig de hoogte in tijdens het bakken. Maar geen zorgen: ze vallen niet zwaar op de maag, doordat ze heel luchtig en zacht zijn.

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • Een scheutje melk (+/- 20 gram)
  • Een scheutje plantaardige olie (+/- 10 gram)
  • 30 gram bloem

Zo maak je het

  • Maak een beslag van de eidooiers, een scheutje melk en olie. Voeg eventueel vanille extract toe als je dat lekker vindt. Mix het goed door elkaar met een garde.
  • Doe dan de bloem erbij en blijf het goed doorroeren.
  • Maak dan nu meringue door de 3 eiwitten samen met de suiker goed te mixen. Hulp nodig? Lees dan deze tips voor het maken van meringue.
  • Klop dan de meringue met een garde of spatel door het beslag.
  • Doe het beslag (dat best wel lekker dik is) in een spuitzak met grote opening.
  • Doe een beetje olie in de pan.
  • Spuit pannenkoekjes in de pan, maar ga ook de hoogte in met spuiten.
  • Dek de pan dan af, bijvoorbeeld met een deksel. Draai de pancakes na een paar minuutjes om en doe er dan weer een deksel op.
  • Tadaa! Je hebt soufflé pancakes.

Protein pancakes

Baksels hoeven echt niet altijd gezond te zijn (als ze maar lekker zijn). Toch is het soms ook fijn dat je bijvoorbeeld kunt ontbijten met pannenkoeken. Deze protein pancakes zijn een echte hit op TikTok. Je maakt ze heel gemakkelijk met proteïne pudding. Beleg ze met aardbeien, blauwe bessen of banaan.

Ingrediënten

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Proteïne pudding
  • Halve eetlepel bakpoeder
  • Een eitje
  • Snufje zout

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop ze met een garde of mixer door elkaar.
  • Vet een pan in met een beetje olie.
  • Lepel het beslag in hoopjes in de pan en bak de pannenkoekjes.
  • Draai ze nog even om en dan smullen maar!

Nog meer pannenkoeken?

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

Doe de pannenkoekenpuzzel!

Pecannenkoekentaart

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.