Terug

Pecannenkoekentaart

De pecannenkoekentaart van Daniel is voor de echte pannenkoekliefhebber. Hij wisselt sinaasappel pannenkoeken af met chocolade pannenkoeken. En daartussen komt sinaasappelcrème, chocoladeroom en een pecannoten crumble. De taart wordt gegarneerd met gesuikerde sinaasappelschilletjes.

Daniel

Recept van
Daniel

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Sinaasappel pannenkoeken

  • 240 gram tarwebloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 3 sinaasappels (rasp)
  • 0.5 theelepel sinaasappelextract
  • 330 gram volle melk
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)

Chocolade pannenkoeken

  • 240 gram tarwebloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 360 gram volle melk
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 160 gram Griekse yoghurt (10% vet)

Pecannoten crumble

  • 400 gram pecannoten
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram water
  • 0.75 theelepel zout
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels cacaopoeder

Gesuikerde sinaasappelschil

  • 4 sinaasappels
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram Cointreau

Chocoladeroom

  • 350 gram slagroom (koud)
  • 350 gram mascarpone (koud)
  • 15 gram maïzena
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Sinaasappelcrème

  • 350 gram slagroom (koud)
  • 350 gram mascarpone (koud)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram maïzena
  • Rasp van 2 sinaasappelschillen
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.5 theelepel sinaasappelextract
  • 30 gram Cointreau

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pannenkoekenpan
  • Mixer
  • Foodprocessor
  • Spuitzakken
  • Rasp
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Sinaasappel pannenkoeken

  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
  • Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
  • Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.

Chocolade pannenkoeken

  • Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom.
  • Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
  • Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
  • Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.

Pecannoten crumble

  • Rooster de pecannoten 5-10 minuten op de bakplaat tot ze iets bruiner zijn en beginnen te geuren.
  • Breng de suiker en het water aan de kook.
  • Voeg de noten toe zodra de suiker lichtbruin is.
  • Kook roerend door totdat de suiker gestold is.
  • Haal van het vuur af en giet op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat afkoelen. Hou ongeveer 100 gram opzij voor decoratie.
  • Breek de rest in brokjes en maal het met de foodprocessor tot kleine stukjes.
  • Voeg zout, kaneel, cacaopoeder en vanille extract toe.

Gesuikerde sinaasappelschil

  • Schil de sinaasappels en snijd de schil in dunne streepjes.
  • Vul een kleine pan met koud water en breng het samen met de schilreepjes aan de kook.
  • Giet af en herhaal het proces 3 keer.
  • Maak daarna een siroop van 200 gram suiker, 150 gram water en 50 gram cointreau.
  • Kook de schilreepjes ongeveer 5 minuten zachtjes in de siroop.
  • Giet af en rol wat streepjes voor de decoratie door de overige kristalsuiker.
  • Hak de rest in stukjes voor de sinaasappelcrème.

Chocoladeroom

  • Meng alle ingrediënten en klop stijf.
  • Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.

Sinaasappelcrème

  • Meng alle ingrediënten en klop stijf.
  • Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.

Opbouw

  • Begin met een sinaasappel pannenkoek.
  • Spuit daarop een laag sinaasappelcrème.
  • Leg er een chocolade pannenkoek op.
  • Spuit daarop een laag chocoladeroom.
  • Bestrooi met pecannoten crumble.
  • Herhaal tot alle pannenkoeken gebruikt zijn.
  • Decoreer de taart met gespoten sinaasappelcrème, sinaasappelschil en crumble.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.