E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wat wordt er van de kandidaten verwacht?

Elk seizoen strijden de bakkers keihard om een plekje in de finale. Wat wordt er van ze verwacht?

Sarena_Verschrikkelijke_Ikke

Smakelijke sausjes, keiharde kennis en creatieve creaties

In elke aflevering van Heel Holland Bakt worden er 3 opdrachten gemaakt. In de meeste afleveringen is er een thema, zoals Brood, Cake of Klassiek. Tijdens elk seizoen strijden de bakkers keihard om een plekje in de finale. Wat wordt er van ze verwacht?

 

De signatuuropdracht

De kandidaten beginnen met het maken van een signatuuropdracht. Zij moeten aan deze opdracht een creatieve draai, en daarmee hun eigen ‘signatuur’, aan het baksel geven. De bakkers drukken op verschillende manieren een eigen stempel op hun baksel. Het uiterlijk van de creatie telt mee, maar ook smaak is bij deze opdracht erg belangrijk.

 

De technische opdracht

Dan volgt de technische opdracht, bedacht door Janny en Robèrt. Deze opdracht scheidt het kaf van het koren. Neem een basisrecept, geef iedereen dezelfde instructies en vraag de bakkers om de opdracht te presenteren. Dat lijkt makkelijk, toch? Niets is minder waar.

De bakkers krijgen beknopte informatie en ze moeten de opdracht binnen beperkte tijd uitvoeren. Bij het uitvoeren komt een stukje kennis kijken, maar de kandidaten moeten ook vertrouwen op hun bakinstinct. Janny en Robèrt beoordelen deze opdracht zonder te weten wie de eigenaar is.

 

Het spektakelstuk

Voor de laatste opdracht wordt alles uit de kast getrokken. De jury verwacht de meest indrukwekkende en ingewikkelde creaties. In deze laatste ronde wordt alles gegeven en laten de bakkers zien waar zij van gemaakt zijn. Deze complexe opdracht vraagt om een professionele benadering.

Herinner je je het koekhuisje van Menno nog? De skipiste van Corina? En de Verschrikkelijke Ikke verjaardagstaart van Sarena? Bij het maken van deze lekkernij is niets te gek.

 

Wist je dit al?

Het nieuwste Heel Holland Bakt-boek ligt dit jaar voor de start van het seizoen in de winkel. Je kunt namelijk elke week meebakken met het programma. De thema’s van de 8 afleveringen zijn identiek aan de 8 hoofdstukken in het boek. In elk hoofdstuk vind je onder andere precies dezelfde technische opdracht als de kandidaten. Alle recepten zijn stap voor stap gefotografeerd zodat je thuis gemakkelijk kunt meebakken.

Op de website leggen Janny en Robèrt dit seizoen ook met behulp van hun bakvideo’s weer uit hoe je de technische opdrachten moet maken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.