E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fruit bruleren is super lekker, dit is hoe je dat doet

Fruit is een lekkere toevoeging aan baksel. Maar je fruit bruleren maakt het nóg lekkerder. Hoe je dat doet, lees je hier!

Bruleren

Je fruit voorzien van een gekarameliseerd suikerlaagje. Dat klinkt niet alleen heel lekker, dat is het ook. Hoe je dat doet? Door te bruleren!

Wat is bruleren?

Bruleren is een techniek waarmee je op een makkelijke manier je stuk fruit een lekker versuikerd laagje geeft. Daar heb je wel een crème brulée brander voor nodig. Hoe het werkt? Dat is heel makkelijk. Pak een stuk fruit, snijd het door en dip het vruchtvlees in de suiker. Brander erop, waardoor de suiker begint te karamelliseren en tadaa: je hebt je fruit gebruleerd. Heel lekker!

Je kunt bijna elke fruitsoort wel bruleren. Vijgen, appels en peren zijn bijvoorbeeld heel erg lekker. Heel hard fruit en fruit dat veel water bevat is net wat lastiger.

Waar gebruik je het voor?

Gebruleerd fruit kun je heel goed gebruiken als toetje. Even bruleren, bolletje ijs of room erbij en je hebt een perfect dessert. Maar gebruleerde vruchten zijn ook een lekkere toevoeging als versiering bovenop je taart, of als als ingrediënt in je salade.

Wat kun je nog meer met de crème brûlée brander?

Natuurlijk kun je naast fruit ook (je raadt het al) crème brûlée branden. Maar er is meer: meringue kun je namelijk ook heel goed even branden. En ook over je havermoutontbijtje of koekje met suikerlaag is de brander een perfecte toevoeging. Even wat suiker erop strooien en branden maar! Niet te lang en te dichtbij natuurlijk, want je wil nog wel iets van je baksel overhouden.

Tarte au Citron Meringuée

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.