E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wat maakt pompoenen gezond?

Pompoenen hebben een heerlijke smaak en zijn ook nog eens hartstikke gezond. Dit is waarom.

Pompoenen

Pompoenen, je kunt er van alles mee. Uithollen, stomen voor een babyhapje, of gebruiken voor stamppot of pompoensoep. Maar je kunt het ook verwerken in een baksel. Ze geven je baksel een natuurlijke zoete smaak. Wat maakt ze nou zo gezond? En wat kun je er allemaal mee maken? We leggen het je uit.

Wat maakt pompoen gezond?

Pompoenen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Vooral bekend zijn de flespompoen en de oranje variant. Doordat de vrucht voor 94% uit water bestaat, zitten er weinig calorieën in. Ze bevatten daarentegen wel veel vitamines, zoals vitamine A en C, die goed zijn voor je immuunsysteem.

Kun je pompoen invriezen?

Een pompoen heeft vaak een aardige omvang. Grote kans dus dat je de vrucht niet helemaal gebruikt voor je gerecht. De vraag is dan natuurlijk: kun je de overgebleven pompoen invriezen? Ja, dat kan zeker. Bijvoorbeeld als puree, maar ook in stukken. Maak ze schoon, kook ze 3 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water. Stop ze in diepvrieszakjes en je pompoen blijft een aantal maanden goed.

Bakken met pompoen

In de afleveringen wordt er regelmatig gebakken met de vrucht. Je vindt hier de lekkerste recepten.

Recept voor pompoenquiche

Een hartverwarmende quiche met pompoen. Enerzijds de robuuste vulling met prei en verse kruiden, anderzijds de delicate uienmarmelade. Zoet én pittig.

pompoenquiche maken

Pumpkin spice pompoentaartRecept voor pumpkin spice pompoentaart

Zelf pumpkin spice maken doe je in een handomdraai. Deze zoete pompoentaart met specerijen laat je hart sneller kloppen!

RECEPT voor pompoentaart

PompoencakeRecept voor pompoencake met speculaaskruiden (zonder eieren)

Pompoen met speculaas is een overheerlijke combinatie. Deze pompoencake met (eigengemaakte) speculaaskruiden zorgt gegarandeerd voor een fijne geur uit je oven.

ZO MAAK JE pompoencake 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.