E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pompoencake met speculaaskruiden (zonder eieren)

Van deze pompoencake met speculaaskruiden loopt het water je in de mond.

Pompoencake

Pompoen met speculaas klinkt als een overheerlijke combinatie die ook nog eens perfect bij dit seizoen past. Deze pompoencake met (eigengemaakte) speculaaskruiden zorgt gegarandeerd voor een fijne geur uit je oven.

Recept voor pompoencake met speculaaskruiden

Ingrediënten

Pompoencake

  • 60 milliliter melk
  • 225 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 100 gram basterdsuiker
  • Halve theelepel zout
  • 80 gram agavesiroop
  • 120 milliliter olie
  • 250 gram pompoenpuree
  • 1 eetlepel speculaaskruiden – deze kun je kopen of zelf maken met het recept hieronder

Speculaaskruiden: ingrediënten voor 1 klein potje

  • 8 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kruidnagel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 theelepel koriander of foelie
  • 1 theelepel anijs
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kardemom

Bakgereedschap

  • Mengkom
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Cakevorm

Zo maak je de pompoencake 

Pompoenpuree 

  • Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
  • Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
  • Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.

Cake 

  • Meng de bloem, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en basterdsuiker met elkaar. Doe dit ook met de pompoenpuree, olie, agavesiroop en melk.
  • Voeg dan alle ingrediënten samen en meng het met een spatel.
  • Giet het beslag in de vorm en bak 60 minuten in een oven op 160 graden.

Tip: bestrijk de bovenkant van de cake met een laagje boter of zelfgemaakte botercrème. Bekijk hier de masterclass botercrème maken van Robèrt.

 

Nog niet uitgebakken?

Bakken met nog meer herfstsmaken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.