Terug

Welk opzetstuk gebruik je op je keukenmachine of mixer?

Een bisschop..? Of toch de kneedhaak..? Soms is het best lastig om te kiezen welk opzetstuk van de keukenmachine je moet gebruiken.

Vernieuwde baktent

Bij een mixer of een keukenmachine kun je verschillende opzetstukken gebruiken. Welk opzetstuk gebruik je voor welk soort beslag of deeg?

Kies je opzetstuk

1. Kneedhaak

De naam zegt het eigenlijk al: deze haak gebruik je om deeg te kneden. Best wel handig, want zo hoef je niet met je handen al dat zware werk te doen. Je zet simpelweg de machine aan het werk. Bij een handmixer zitten ook vaak 2 deeghaken. Perfect voor het maken van een brooddeeg of de bodem van een lekkere vlaai.

3 knooptechnieken voor deeg

2. Garde of ballongarde

De garde gebruik je voor beslag dat luchtig moeten worden. Bijvoorbeeld bij het maken van meringue of het opkloppen van eieren. Gebruik de garde liever niet voor beslag met boter, dat kan ervoor zorgen dat de garde breekt en dat is natuurlijk zonde.

Zo maak je zelf meringue

3. Bisschophaak of vlindergarde

Deze platte menghaak gebruik je bijvoorbeeld om botercrème te maken. En hij is ook geschikt voor soezenbeslag en ganache. De bisschophaak is er voor deeg dat niet gekneed hoeft te worden, maar wel vermengd.

Botercrème maken met Robèrt

Zo maak je het perfecte koekjesdeeg

Robèrt legt je uit hoe je het lekkerste koekjesdeeg maakt.

bekijk koekjescollege van Robèrt

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren