E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf cornflakes maken: zo doe je dat!

Lekker hè, cornflakes in je schaaltje met je yoghurt of melk? We maken een gezondere en goedkopere variant met dit recept.

Cornflakes

Je kunt je dag beginnen met een ontbijtje met havermout of gezonde bananenpannenkoekjes. Maar stiekem zijn die cornflakes of zoete honingringetjes toch ook wel heel erg lekker. Om niet onnodig veel geld uit te geven aan die pakken met cornflakes, maken we ze gewoon zelf. Dat maakt het óók een beetje gezonder. Wat heb je daarvoor nodig? Maïsmeel!

Maïsmeel

Maïsmeel wordt (het zal je niet verbazen) gemaakt van fijngemalen maïskorrels. Het heeft een wat gelere kleur dan tarwemeel en heeft een iets zoetere smaak. Je kunt het heel goed gebruiken voor het bakken van brood, koekjes, taco’s en tortilla’s. Maar ook voor – de naam zegt het al – cornflakes.

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe 100 gram maïsmeel met 150 milliliter water in een mengkom. Voeg een scheutje vanille-extract toe aan het mengsel (naar smaak).
  • Voeg eventueel nog 2 schepjes honing toe en mix dan alles goed door elkaar.
  • Verspreid het beslag heel dun over de bakplaat en bak het voor 10 minuten af in de oven.
  • Maak de cornflakes tot kleine stukjes en zet ze dan nog eens 5 minuten in de oven.
  • Wil je een chocoladevariant maken? Voeg dan wat cacaopoeder toe aan het beslag.
  • Nog wat fruit erbij en je hebt een heerlijk zelfgemaakt ontbijt.

Nog meer lekkere ontbijtjes:

Ontbijtmuffins

Ontbijt recepten, gezond, makkelijk en snel

Havermout met een twist

Leuk om te weten:

Ontbijtgewoonten: dit zijn de verschillen tussen Nederland en 5 andere landen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.