Terug

Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met noot en rozijn, fluweelzacht en geschikt voor stevige trek. Amandelmeel geeft je cakeje een romige milde smaak.

Anouk

Recept van
Anouk

Makkelijk
(102) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • boter om in te vetten
  • 1 grote appel

Muffins

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • 18 pecannoten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Muffinvorm (blik of siliconen) van 6 stuks
  • Kwastje (om in te vetten)
  • Beslagkom

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Vet de muffinvorm in met roomboter of bakspray.
  • Schil de appel en rasp hem grof.

Ontbijtmuffins

  • Prak de bananen met een vork fijn in een beslagkom.
  • Roer de eieren en de honing door de banaan.
  • Voeg de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en meng goed door met de vork.
  • Roer de rozijnen en de geraspte appel door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 muffinvormen.
  • Druk in iedere muffin een paar pecannoten.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voordat je ze eruit haalt.

Meer makkelijke, snelle en gezonde ontbijtbaksels?

Bekijk ontbijtrecepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.