E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met noot en rozijn, fluweelzacht en geschikt voor stevige trek. Amandelmeel geeft je cakeje een romige milde smaak.

Anouk

Recept van
Anouk

Cake
(467) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • boter om in te vetten
  • 1 grote appel

Muffins

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • 18 pecannoten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Muffinvorm (blik of siliconen) van 6 stuks
  • Kwastje (om in te vetten)
  • Beslagkom

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Vet de muffinvorm in met roomboter of bakspray.
  • Schil de appel en rasp hem grof.

Ontbijtmuffins

  • Prak de bananen met een vork fijn in een beslagkom.
  • Roer de eieren en de honing door de banaan.
  • Voeg de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en meng goed door met de vork.
  • Roer de rozijnen en de geraspte appel door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 muffinvormen.
  • Druk in iedere muffin een paar pecannoten.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voordat je ze eruit haalt.

Meer makkelijke, snelle en gezonde ontbijtbaksels?

Bekijk ontbijtrecepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.