E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo bak je de lekkerste crêpes (met aardbeien)

Een Franse lekkernij die je kunt vullen met allerlei lekkers: crêpes! Met deze tips worden ze flinterdun en extra lekker.

Crèpes

Wat zijn crêpes?

Crêpes zijn Franse dunne pannenkoekjes, die je in de grote steden op elke hoek van de straat wel kunt kopen. Ze lijken misschien op de Nederlandse flensjes, deze flinterdunne pannenkoekjes, toch zijn ze nóg dunner. Beleg ze met allerlei lekkers (denk aan fruit, chocoladepasta of jam) en vouw ze dan 2 keer dubbel.

Tips voor de lekkerste crêpes

  • Wil je een heel glad beslag? Mix dan de ingrediënten in de blender zodat alle klontjes verdwijnen.
  • Gebruik voor het bakken geklaarde boter in plaats van olijfolie. Je kunt ook vloeibare margarine gebruiken.
  • Hoe minder bloem je gebruikt, hoe dunner de pannenkoekjes worden.

Zo maak je ze

Ingrediënten (voor een flinke stapel)

  • 450 gram patentbloem
  • Halve theelepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 12 eieren
  • 1200 milliliter volle melk
  • Geklaarde boter (voor het bakken van de pannenkoeken)

Zo maak je ze Crêpes

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Mix ook alle natte ingrediënten.
  • Mix nu beide mengsels door elkaar.
  • Verwarm wat boter in de pan en verdeel het beslag met een lepel heel dun over de gehele koekenpan.
  • Bak hele dunne crêpes en laat ze afkoelen op een bord.
  • Vul de crêpes met aardbeien en strooi daar eventueel poedersuiker over, of combineer ze met chocoladepasta en munt.

Ook lekker met crêpes:

 Pannenkoekentaart met karamel en popcorn

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.