
De kokosnoot wordt niet voor niets de “boom van het leven” genoemd. Deze tropische vrucht is een waar cadeautje van de natuur: van de hydraterende kokoswater tot het romige vruchtvlees en de voedzame olie.
Wereldwijd wordt de kokosnoot gewaardeerd om zijn veelzijdigheid, heerlijke smaak in zowel zoete als hartige recepten en rijke voedingswaarden. Of je nu op zoek bent naar natuurlijke hydratatie, gezonde vetten of een exotische twist in je keuken, de kokosnoot biedt het allemaal. Daarom delen we hier onze 4 populairste recepten met kokosnoot.
1. Kokoskransen
De kokoskrans is een echte klassieker die je echt een keer moet hebben geprobeerd! Krokant van buiten, super zacht en smeuïg vanbinnen. Het is een hele goede combinatie met een lekker kopje koffie of thee. Dit koekje kan je ook heel goed gebruiken als traktatie op school. Je kan het extra feestelijk maken door de onderkant met gesmolten chocolade te bedekken en het te dippen in wat discodip.
2. Pandan kokos chiffon taart
Hou je van een lekkere luchtige cake vol tropische smaken? Pandan en kokosnoot gaan enorm goed samen, de zachte smaak van de pandan en de friszoete smaak van de kokosnoot geven deze lichte cake een heerlijke volzoete smaak. Een must dus om uit te proberen.
Chiffon cake met pandan en kokos
3. Petit fours met kokos en witte chocolade
Deze kleine gebakjes zijn de perfecte lekkernij voor een feestje, chique etentje of gewoon tussendoor, want waarom niet?! Deze petit fours zijn gevuld met witte chocolademousse met kokos, een wat zoetere combinatie die wel erg lekker is samen. Witte chocolade en kokos worden vaker samen gebruikt, het fruitige van de kokos komt hierdoor iets meer naar voren, wat heel goed past bij een petit fours. Daar worden fruit en room vaak samen in gecombineerd, dus dit is een perfecte match.
Petit fours met kokos en witte chocolade
4. Kokos lemon meringue
Liever opzoek naar een frissere smaak? Ga voor deze kokos lemon meringue, een lekkere dunne taart met een romige frisse vulling. Erg lekker tijdens de warme dagen. Door de meringue nog even te branden, krijg je een extra rokerige smaak, wat een nog diepere smaak aan de kokos toevoegt. Hierdoor wordt de meringue ook een beetje knapperig aan de bovenkant, wat nog extra laag aan smaak geeft aan de taart.
Ga aan de slag met deze lekkere kokos recepten. Meer lezen over het bakken met kokos?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.