Terug

Pandan kokos (d)room

Deze chiffon cake is niet alleen luchtig van binnen, maar heeft volgens Robèrt ook een hele mooie en luchtige decoratie.  

Jan

Recept van
Jan

Cake
Moeilijk
(20) reviews

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100 gram kokosmelk
  • 120 gram kristalsuiker
  • 45 milliliter zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • Pandan-extract
  • 5 eieren gesplitst
  • 25 gram maizena
  • 0,5 theelepel wijnsteenpoeder

Ananas

  • 1 verse ananas
  • 1 takje rozemarijn   
  • 75 gram rietsuiker
  • 50 gram boter 

Kokosroom

  • 4 kokos op te kloppen van 200 gram

Bereidingswijze

Chiffon cake met pandan en kokos

Hoog, luchtig en zijdezacht. Dat zijn volgens Janny de beste ingrediënten voor een chiffon cake. Deze cake is gevuld met pandan en kokos. Tip van de jury: er mag iets meer pandan in deze taart. Daar wordt de chiffon cake nóg lekkerder van.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakpapier
  • Deegkrabber
  • Weegschaal
  • Spuitzakken met diverse spuitmondjes
  • Handmixer
  • Rond chiffonbakblik met een diameter van 24 centimeter
  • Portioneerlepel  

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 165 graden boven- en onderwarmte. 

Chiffon cake

  • Klop met de mixer 65 gram van de suiker samen met de dooiers mooi luchtig en licht van kleur. 
  • Voeg de kokosmelk en olie toe en mix alles goed door elkaar. 
  • Zeef de maizena, bloem, het bakpoeder en zout door het eidooiermengsel en mix voorzichtig door. 
  • Verdeel het mengsel exact in 2 delen en voeg aan 1 deel het pandan-extract toe.     
  • Klop nu de eiwitten in een vrijstaande mixer samen met de overige suiker in delen tot mooie pieken. 
  • Voeg het wijnsteenpoeder samen met het laatste deel suiker bij het eiwit. 
  • Verdeel ook dit in exact 2 delen.
  • Meng 1 deel eiwit samen met het deel van het dooiermengsel zonder het pandan-extract en stort voorzichtig in de niet-ingevette vorm.
  • Herhaal dit ook met het mengsel mét het pandan-extract en giet het beslag bovenop het witte beslag, zodat er 2 lagen ontstaan. 
  • Zet de cake in de oven en bak af in ongeveer 50-60 minuten. 
  • Controleer met een satéprikker of hij gaar is en laat de cake afkoelen in het blik.

Kokosroom

  • Klop nu de kokosroom op en breng op smaak met wat poedersuiker.

Ananas

  • Maak de ananas schoon en gebruik de portioneelepel om kleine rondjes uit de ananas te snijden.
  • Zet bovenop de ananas-rondjes kleine takjes rozemarijn zodat dit kleine ananasjes lijken voor decoratie.
  • Snijd nu mooie partjes ananas. 
  • Smelt wat boter in een koekenpan en karamelliseer de ananas samen met de rietsuiker. 
  • Laat afkoelen.

Opbouw van de chiffon cake

  • Spuit de kokosroom op de chiffon cake en verdeel de ananas over de room.

Tips voor het maken van je chiffon cake

Lees het hier

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.