E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je een pannenkoeken kunstwerk!

HHB

Zo maak je een pannenkoeken kunstwerk!

Zin om jouw simpele pannenkoek een upgrade te geven? Ga voor echte pannenkoekenkunst! De laatste tijd zien we het steeds vaker voorbij komen. Ware kunstwerkjes, gemaakt van pannenkoekenbeslag. De kids in Heel Vlaanderen Bakt Kids ermee aan de slag in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Doe jij met ze mee? We leggen je uit hoe je ze maakt!

 

Zo doe je dat

Spelen met je eten en tegelijkertijd een wauw-effect creeëren. Dat is natuurlijk wat je wilt! Pannenkoekenkunst ziet er onwijs spectaculair uit en is ook nog eens hartstikke leuk om te maken. Vooral ook samen met je kleine bakkermakker. Gaan jullie voor je favoriete stripfiguur, een bloem of een auto? Of maken jullie het gezicht van André, Janny of Robèrt, net als de Vlaamse bakkers doen met het gezicht van Jeroom Snelders?

 

Voor een geslaagd pannenkoek kunstwerk heb je nodig:

  • Pannenkoekenbeslag + eetbare kleurstof
  • Sausflesjes
  • Bakpapier
  • Bakpan
  • Sjabloon van je kunstwerk

Maak eerst je pannenkoekenbeslag. Dat kan gewoon een eenvoudig beslag zijn van bloem, eieren en melk. Verdeel het beslag en voeg aan elk bakje wat (natuurlijke) kleurstof toe. Doe elk beslag in een sausfles. Leg je sjabloon onder een stukje bakpapier en teken het figuur met gekleurd beslag in eenvoudige lijnen over. Bak je kunstwerk met bakpapier en al in de pan. Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is. Nog even bakken en klaar is je kunstwerk!

Zo voorkom je dat jouw pannenkoek mislukt

 

Kunst klaar? Delen maar!

Heb jij een pannenkoeken kunstwerk gemaakt? Dan zijn we enorm benieuwd naar het eindresultaat! Deel het met ons op social media via #HHB en #HeelHollandBakt. Veel bakplezier!

Meer pannenkoekrecepten

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.